SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Samsung nem ajánlja a Windows 10-re váltást

Dátum: 2016-06-06 17:37:57   |  nagyvilág
Szerző: doga
Miközben a Microsoft mindent megtesz új operációs rendszere terjedése érdekében, addig a dél-koreai cég szerint még mindig túl sok vele a probléma.

NetMarketShare adatai alapján a Windows 10 piaci részesedése már 17,43 százalék és ezzel párhuzamosan a Windows 7 részesedése a tavaly decemberi 55,68 százalékról 48,57 százalékra csökkent. A Samsung most ezzel ellentétes kampányba kezdett: a gyártó azt kommunikálja, hogy a felhasználók semmiképpen ne telepítsék fel a számítógépeikre a Microsoft új operációs rendszerét.

A Microsoft mindent elkövet azért, hogy az embereket rávegye a Windows 10-re való váltásra és úgy tűnik, hogy a stratégia működik is. Ugyanakkor ha valaki olvassa az internetes fórumokat, akkor láthatja, hogy a szoftver közel sem tökéletes és túl sok olyan problémafelvetés van ahhoz, hogy azokat kizárólag felhasználói hibára lehessen fogni. Nagyon sokan panaszkodnak különböző szoftverproblémákra és hiányzó meghajtóprogramokra. Előfordul, hogy éppen a WLAN-kapcsolat akadozik, másoknál bizonyos alkalmazások nem működnek vagy éppen egy frissítés után a teljes rendszer összeomlik és használhatatlanná válik.

Mindez elegendő ok volt a Samsung számára ahhoz, hogy azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy véletlenül se frissítsenek a Windows 10-re és ha valaki közülük egy olyan számítógépet vagy notebookot vásárolt, amelyen nincs előre feltelepített operációs rendszer, akkor nehogy feltegye rá a Windows 10-et. A lépést a gyártó azzal a beérkezett rengeteg panasszal indokolta, amellyel egy éve folyamatosan találkoznak a terméktámogatási részlegén dolgozó munkatársai. Gyakori, hogy a Windows 10-re való frissítés nem sikerül, de ha mégis, akkor is vannak problémák. A Samsung álláspontja az, hogy amíg ezeket nem sikerül megoldani, addig nem érdemes átváltani az új operációs rendszerre.

A The Register birtokába került ügyfélszolgálati e-mail többek között azt tartalmazza, hogy a dolgozók őszintén nem ajánlják, hogy valaki Windows 10-et telepítsen Samsung laptopra vagy PC-re. A vállalat ugyanakkor a hibák kijavítása miatt együttműködik a Microsofttal. A hivatalos oldalra feltöltött egyik meghajtóprogram például nem kompatibilis az aktuális Windows-verzióval, így azt tanácsolják, hogy aki teheti, tartsa meg az éppen használt operációs rendszert. Mindenkit értesíteni fognak arról, ha a Windows 10 nem jelent majd problémát a Samsung notebookok, számítógépek és monitorok esetében.

Az ügy egyébként nem csupán a redmondi óriás felelősségét veti fel, hanem a partnercégekét is, hiszen a Windows 10 immár egy éve elérhető és a gyártóknak a Windows 10 piacra dobása előtt további hat hónapjuk volt a meghajtóprogramok elkészítésére és tökéletesítésére. A kérdés csak az, hogy valóban ennyire bonyolult-e és nehéz-e ez a feladat a Windows 10 esetében.

Mindenesetre nem egyedül a Samsung panaszkodott az operációs rendszer kapcsán. Januárban Yang Yuanqing, a Lenovo első embere a következőket mondta: „A Windows 10 nem tudott növekedést kiváltani a PC-piacon. De ne értsenek félre: a Windows 10 tényleg egy jó operációs rendszer, de nem hiszem, hogy a Microsoft frissítési politikája helyes volt. Az új szoftvert ugyanis mindenekelőtt olyan új eszközökkel kellett volna bevezetni, amelyek optimalizálva lettek a Windows 10-re. Ez utóbbi egy olyan élményt jelentett volna az ügyfeleknek, hogy mindenképpen elégedettek lettek volna. De ha valaki az új rendszert régi számítógépekre telepíti, akkor ehelyett inkább problémákkal szembesül, az ügyfeleink panaszkodtak is emiatt.”

Doga

Forrás: www.sg.huHozzászólások

comments powered by Disqus