SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Samsung több OLED-panelt fog gyártani

Dátum: 2016-06-22 13:31:41   |  nagyvilág
Szerző: doga
A dél-koreai konszern sem akar lemaradni a konkurens LG mögött.

A Nikkei Asian Review gazdasági újság értesülései alapján a Samsung az év folyamán a következő generációs OLED-panelek gyártását 50 százalékkal akarja növelni. A gyártó így akarja biztosítani, hogy elegendő panelt tudjon szállítani a nagy megrendelői, például az Apple számára. A lépés miatt 8 milliárd wonos befektetésre lesz szükség, így viszont a Samsung képes lesz a jelenlegi 300 millió OLED-panel helyett a jövőben akár több mint 500 milliót is legyártani.

A társaság már utolsó negyedéves jelentésében kilátásba helyezte a gyártási mennyiség lehetséges emelését. A dokumentum szerint a Samsung arra számít, hogy nőni fog az OLED-paneljeit használók tábora és egyre több felsőkategóriás eszközben jelenik majd meg ilyen panel.

Miközben az LG továbbra sem tett le az OLED-televíziók gyártásáról, a Samsung feladta ezt a területet, s az okostelefonokba és más készülékekbe beépíthető, kisméretű OLED-panelek készítésére specializálta magát. A cég szállítja az OLED-paneleket a HTC, a Huawei, a Microsoft és a Motorola eszközeihez is, de az Apple még nem a partnere.

Az LG jelenleg az egyetlen gyártó a piacon, amely nagyobb számban tud OLED-televíziókat készíteni és értékesíteni. A gyártó az OLED-árak csökkentésére készül a magasabb piaci részesedés érdekében és az elmúlt években számos változtatást hajtott végre a termékein. Ennek eredményeként szigorúbbak lettek a minőség-ellenőrzések az OLED-televíziók gyártásakor, másrészt a továbbfejlesztéseknek köszönhetően sikerült a képernyők élettartamát 100 000 órára növelniük. A vállalat 2018-ig összesen 8,47 milliárd dollárt fektetne be az OLED-kijelzőkbe.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Samsung Oled LG 

Hozzászólások

comments powered by Disqus