SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Sharp AMOLED-kijelzőkkel készül az Apple váltására

Dátum: 2016-04-11 19:40:09   |  érdekes
Szerző: doga
Az Apple állítólag elszánta magát a nagy lépésre, ezt a lehetőséget pedig a Sharp sem hagyná ki.

Március végén számoltunk be a hírről, miszerint az AMOLED-panelek már árban is utolérték a hagyományos LCD-kijelzőket, legalábbis az 5 hüvelykes, Full HD felbontást támogató példányok területén. Ennek következtében még valószínűbb, hogy az Apple elszánja magát a váltásra, a jelek szerint pedig a Sharp is gőzerővel készül erre.

A Sharp, amely éppen ezekben a napokban írta alá a szerződést a Foxconn vezetésével a felvásárlásról, mintegy 3,45 milliárd dollárért kerül a kínai gyártóhoz, ez azonban több lépésben valósul majd meg, hiszen a Foxconn részesedése először 66 százalékos lesz, ez pedig csak jövő nyáron emelkedik majd 72 százalékra. A DigiTimes eközben arról adott hírt, hogy a Sharp egyszerre három gyártósort állítana munkába, amelyek együttesen havonta 9,85 millió 5,5 hüvelykes AMOLED-panelt állítanak majd elő, ez pedig elsősorban azt a célt szolgálja, hogy felkészüljenek az Apple váltására.

Az Apple több forrás szerint is elhagyná az eddig alkalmazott IPS LCD technológiát, a jövőben pedig az iPhone készülékek AMOLED-panellel jelennének meg. Ennek következében mélyebb színeket, csökkentett fogyasztást, illetve jobb láthatóságot érnének el, miközben az ár szempontjából sem szenvednének hátrányt, bár azt még nem tudni, hogy a cég pontosan milyen menetrend szerint lépné meg a fentieket. Jelen pillanatban az Apple Watch az egyetlen készülékük, amely OLED-panellel érkezik, ez azonban csak 2018-ban váltana AMOLED-kijelzőre, vagyis a technológiai váltás igencsak elhúzódhat.

A mostani előrejelzés szerint a Sharp részesedése az AMOLED-kijelzők területén (az egyébként szintén az Apple-nek dolgozó Foxconn segítségével) 2018 és 2025 között 1,1 százalékról egészen 13,2 százalékra emelkedhet.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Sharp Apple Amoled 

Ezt olvasta már?

8K-s műholdvevő a Sharptól

Hozzászólások

comments powered by Disqus