SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Türksat elindítja az SD-ről HD/MPEG-4-re történő átállást

Dátum: 2018-04-20 14:42:43   |  nagyvilág
Szerző: oliver_m

A Türksat török műholdas szolgáltató bejelentette, hogy fokozatosan megszünteti az SD közvetítéseket a keleti hosszúság 42°-os pozícióján, kötelezve erre a csatornákat, hogy HD/MPEG-4-ben sugározzanak.

A Türksat lépése azt eredményezi, hogy a rengeteg jelenleg használt SD műholdvevő elavulttá válik, de a török műholdipari szövetség, a TUYAD kijelentette, hogy 20% kedvezményt biztosítanak az előfizetőknek a vételi egység lecserélésénél. Becslések szerint a jelenleg használatos vételi egységek 40 %-a kizárólag SD adás vételére alkalmas.

„Országunk egy új átalakulás elébe néz a Türksat HD/MPEG-4-es technológiával és hamarosan minden, jelenleg SD-ben sugárzó csatorna HD-ben fog közvetíteni. Tagvállalataink segítségével felhívjuk majd a figyelmet a HD-s közvetítésre, illetve 20% kedvezményt biztosítunk mindenki számára az átálláshoz.” – jelentette ki a TUYAD elnöke, Hayrettin Özaydin.

„A HD közvetítésre történő átállástól 2,7 milliárd dolláros bevételre számítunk. Így a 2018-as évben a szektor előreláthatólag meglehetősen aktív lesz.”

forrás: boardbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus