SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Android TV: a Google újból nekifut saját set-top-boxával

Dátum: 2014-06-25 16:49:54   |  nagyvilág
Szerző: doga
A fejlesztőknek tartott mai konferenciáján a Google kilátásba helyezte a televíziós szegmens meghódítását. Önálló set-top-boxával a cég elsősorban az Amazon TV-nek és az Apple TV-nek kíván vetélytársa lenni – nem először.

A jelek szerint a Google ismét nekiveselkedik a televíziós szegmens meghódításának. A „Wall Street Journal” a mai fejlesztői konferenciáról szóló beszámolójában ugyanis arról ír, hogy elkészült a Google saját vevőberendezése, amely az Amazon TV és az Apple TV potenciális konkurenciájaként már  több ízben Android TV néven bukkant fel szakmai berkekben. A valószínűsíthető Android TV elnevezés mindazonáltal a set-top-boxon futó szoftverre vonatkozik, és az okostelefonokról is jól ismert operációs rendszer televíziós alkalmazásokra optimalizált változata. A Google vevőegységének köszönhetően az új funkciók és tartalmak mellett hagyományos andorid-alkalmazások is megjeleníthetők lesznek a televízió nagy képernyőjén. Hasonló élményt nyújt ma már néhány android-alapú set-top-box is, a Google újdonsága azonban zökkenőmentes átmenetet ígér az okostelefonos és a televíziós platform között. Így például a telefonunkon elkezdett játékot folytathatjuk a nappaliban álló televíziónkon is.

A „Wall Street Journal” beszámolója szerint azonban a Google doboza egy másik gyártó nevével fog piacra kerülni. Hasonló stratégiát követett a vállalat okostelefonos és táblagépes szegmensében is, amikor a Nexus készülékek gyakran más gyártók márkaneve alatt jelentek meg. Ez az eljárás emlékeztet a Google első televíziós próbálkozására, amely 2012-ben nem hozott sikert a vállalatnak: akkoriban a Sony, a Logitech és az Asus partnereként próbált betörni a televíziós szegmensbe: Németországban például a Sony NSZ-GS7-es médialejátszóját dobták piacra a Google támogatásával. A Google TV önállóan azonban eddig nem tudott önálló piaci részesedésre szert tenni – a második próbálkozástól a jelek szerint most többet várnak a világcég szakemberei.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Android TV Google 

Ezt olvasta már?

Google TV-ből Android TV?

Hozzászólások

comments powered by Disqus