SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Apple TV: Új set-top-box a láthatáron?

Dátum: 2015-03-23 10:37:27   |  nagyvilág
Szerző: doga
Hosszú találgatást követően a hírek szerint úgy tűnik, idén valóban új set-top-boxot dob piacra az Apple. A vállalat nyáron kívánja bemutatni negyedik generációs internetes vevőkészülékét.

Lépéskényszerben az Apple: miután az Amazon már tavaly nagy sikereket ért el Fire TV elnevezésű internetes tartalommegjelenítő eszközével, mostanra az Apple háza táján is úgy gondolták, ideje lépni egyet a televíziós szolgáltatások terén. A legfrissebb sajtóhírek szerint az új Apple-eszköz bemutatójára idén nyáron, a WWDC szakvásáron fog sor kerülni.

App-Store és Siri

S hogy nem légből kapottak az infók, arról többek között az immár harmadik éve (2012. márciusa óta) piacon lévő, harmadik generációs Apple TV-eszköz mára kissé megkopott fénye is tanúskodik – az utód ezért számos újdonsággal fog érkezni. Így a negyedik generációs Apple TV például végre megkapja saját App-Store alkalmazását, amelynek segítségével a felhasználók – az iPhone-hoz és az iPad-hez hasonlóan – alkalmazásokat tölthetnek le az internetes áruházból, és telepíthetik azokat a készülékre. A fejlesztőknek pedig lehetőségük nyílik olyan alkalmazások készítésére, amelyek kifejezetten nagyképernyős környezetben mutatnak jól. A lekérhető videotartalmak mellett így a különleges, nagyképernyős játékok előtt is megnyílik az út, ami a szó szoros értelmében valóságos játékkonzollá varázsolja az Apple TV-t. Az Amazon Box Fire TV-je egyébként már rendelkezik ezzel a lehetőséggel, az Apple-nek tehát teljesítményben kell újat mutatnia. Egyelőre annyit tudni, hogy az eszközben az iPhone 6-ban is dolgozó A8-as chip fog szolgálni, ami játszi könnyedséggel veszi az akadályokat a telefonban.

További újdonságként az Apple TV-ben is megjelenik a Siri beszédalapú asszisztens, amely a gyártó telefonjain és táblagépein már évek óta ismert. Itt azonban új értelmet nyer a szolgáltatás, amely – ha sikerül jól integrálni a TV-boxba – alapvetően megváltoztathatja a televízió irányítását és működtetését.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Apple Apple TV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus