SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az Antenna Hungária Hbb TV tesztekbe kezdett

Dátum: 2013-10-01 19:51:23   |  hazai
Az AH 2013 októberében hathónapos tesztelésbe kezd, aminek tárgyát a Sofia Digital interaktív televíziós rendszere szolgáltatja.

 

A Sofia Digital az interaktív televíziós finnországi úttörője, a cég nevével fémjelzett rendszert használja a teszt során az Antenna Hungária is a földi digitális hálózaton.
 
A HbbTV alkalmazások a tesztidőszak alatt Magyarország majdnem teljes területén elérhetőek lesznek, vételükhöz azonban hazánkban egyelőre nem túl elterjedt HbbTV 1.0-ás (vagy 1.5-ös) vevő szükséges, vagy ezzel felszerelt TV vagy set-top-box. A kipróbálható szolgáltatások között a hírek, EPG, on demand videótartalmak, élő videó- és hangfelvételek, valamint helyi időjárással kapcsolatos információk lesznek.
 
A Hbb TV (Hybrid Broadcast Broadband TV) egyszerre ipari szabvány és új kezdeményezés is, azzal a céllal, hogy a hibrid digitális TV-ben összehangolja a televíziós, szélessávú és IPTV-s tartalmakat a végfelhasználó legnagyobb örömére, egyetlen felhasználói felület segítségével, az internetre csatlakoztatható TV-ken és set-top-boxokon keresztül. A kábelszolgáltatók számára saját és helyi tartalmak közvetítésére nyújt kiváló lehetőséget a hibrid rendszer.
 
Forrás: broadbandtvnews.com

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus