SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az Antenna Hungária megkezdte MinDig TV Plusz nevű szolgáltatását

Dátum: 2013-10-14 12:00:01   |  hazai
Szerző: balazs
2013. október 14-én az Antenna Hungária elindította MinDig TV Plusz elnevezésű szolgáltatását a földfelszíni terjesztésű digitális műsorsugárzás keretében. Az ország egész területén tető- illetve az adótornyok közelében szobaantennával fogható műsorcsomag vételéhez azonban speciális, az internetre köthető, úgynevezett hibrid (Hbb TV) funkcióval rendelkező televízió vagy digitális vevőkészülék szükséges.

A sat.hu webáruházában is kapható Amiko Alien 2 típusú készülék, amely a műholdas, kábeles és földfelszíni terjesztésű digitális televízió- és rádióműsorok vételére egyaránt alkalmas, Hbb-dekóderének köszönhetően lehetővé teszi az Antenna Hungária most induló kísérleti Hbb-szolgáltatásának megjelenítését. A Hbb TV tesztadás a MinDig TV Információs csatornáján érhető el. Amennyiben készülékünket ráállítjuk az Info Csatornára, a képernyő bal alsó sarkában megjelenik egy tájékoztató felirat, amely felhívja a figyelmünket, hogy a távirányító piros gombjának megnyomására elérhetjük a MinDig TV Plusz extra szolgáltatásait.

A cikk írásakor a következő menüpontokat dobja fel a Hbb TV-re alkalmas vevőkészülék: Műsorújság, Élő adások, Hírek, Időjárás, Webrádiók, Webkamerák. Az egyes menüpontokon belül az alábbi szolgáltatásokat találjuk:

Műsorújság: A MinDig TV platformján elérhető összes tévécsatorna műsorainak részletes, fényképekkel és műsorlogókkal ellátott leírása.

Élő adások: PVTV és FixTV. E két funkció egyelőre az Amiko Alien 2 lefagyását eredményezi, mindkét menüpont kiválasztásakor a képernyő elsötétül, és csak a készülék ki- és újbóli bekapcsolása után áll helyre a rend. Ráadásul a menüben ki kell kapcsolnunk a Hbb TV funkciót, majd azt újra visszakapcsolva folytathatjuk csak a hibrid internetes televíziózást.

Hírek: Részletes híreket olvashatunk az alábbi kategóriák szerint: Legfrissebb, Belföld, Külföld, Tudomány, Telesport, Bulvár. A szövegek mellett képek is segítik a tájékozódást.

Időjárás: A főbb magyarországi nagyvárosok három napos időjárási előrejelzése jelenik meg.

Webrádiók: Összesen nyolc rádióműsor közül válogathatunk. Ezek a következők: Nemzetiségi adások, Parlamenti adások, Dankó Rádió, Duna World Rádió, valamint a DAB+ kísérleti műsorsugárzás indulásakor digitális rádiókkal is egykor hallható volt Radio Swiss Jazz, Radio Swiss Pop, Radio Swiss Classic (ger) és Radio Swiss Classic (fr) műsora. Az egyes rádióadókat kiválasztva a képernyőn megjelennek az épp futó műsorszám adatai is.

Összességében tehát elmondható, hogy egy egyelőre kísérleti fázisban lévő, ám számos érdekes szolgáltatást nyújtani tudó rendszer kezdte meg működését hazánkban, amelynek zökkenőmentes vételéhez a készülékgyártók részéről is átgondolt szoftverrel és hardverrel ellátott berendezések előállítása szükséges. Az Antenna Hungária új szolgáltatásáról további információkat a www.mindigtvplusz.hu weboldalon is találhatnak az érdeklődők.

Milyen eszközzel próbálhatjuk a MindigTV új szolgáltatását? Péládul az Amiko Alien 2 Triplával!

Doga



Hozzászólások

comments powered by Disqus