SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az AT&T tulajdonába kerül a Time Warner

Dátum: 2016-10-26 12:03:47   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az üzlet hivatalos, a vételár 85 milliárd dollár. Még kérdéses, hogy a versenyhivatal mit szól hozzá.

Az AT&T bejelentette, hogy megvásárolja a Time Warnert és ezzel biztosítja magának többek között az egyik világhírű hollywoodi filmstúdióval, valamint a CNN-nel kapcsolatos jogokat. A távközlési konszern 107,50 dollárt fizet részvényenként, így a vételár 85,4 milliárd dollárt tesz ki, míg az átvett adósságokkal együtt az összeg 108,7 milliárd dollár. Az AT&T a vételár felét készpénzben, a másik felét saját részvényekben egyenlíti ki.

Az üzlet az idei esztendő eddigi legnagyobb tranzakciója. A pénzügyi ágazatban már régóta téma volt, hogy Jeff Bewkes, a Time Warner első embere szeretné eladni a társaságot. A Time Warner tulajdonában van többek között a CNN, az HBO és a Warner Bros. is. Egyelőre még kérdéses, hogy mit szól a megkötött üzlethez az amerikai versenyhivatal. Gazdasági szempontból mindenképpen érthető az AT&T lépése, hiszen a Time Warner felvásárlásával exkluzív tartalmakhoz, jól működő televízióadókhoz és fix bevételekhez jut, s nem kell a jövőben kizárólag a távközlési piacra támaszkodnia.

2014 júliusában Rupert Murdoch amerikai médiamogul - a 21th Century Fox bevonásával - 80 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Time Warnerre, de ez nem volt elég. Tavaly áprilisban pedig a Comcast mondott le az óriáscég megvételéről. A vételi ajánlat 45,2 milliárd dollár volt.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: AT&T Time Warner 

Hozzászólások

comments powered by Disqus