SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az első szabadon fogható UHD-csatorna műholdról

Dátum: 2015-05-20 16:20:57   |  nagyvilág
Szerző: doga
Szeptemberben kezdi meg sugárzását az első, szabadon fogható Ultra-HD felbontású tévécsatorna Európában. A műsor kódolatlanul lesz fogható az Astra műholdrendszer jóvoltából.

Már csak szeptemberig kell várniuk a jelenleg elérhető legnagyobb felbontású műsorok szerelmeseinek. Az idei IFA szórakoztatóelektronikai szakkiállítás kapunyitásával egyidőben ugyanis megkezdi működését Európa első kódolatlan UHD tévécsatornája, a Pearl.TV. Az elsősorban vásárlási tanácsadással és csomagküldő szolgáltatással foglalkozó televízió hagyományos SD-, és nagyfelbontású HD-változata már egy ideje látható, szeptembertől viszont immár a Full-HD felbontásnál négyszer részletgazdagabb, 4K-s UHD felbontásban is elérhetővé válik a csatorna kínálata.

Az UHD műsorsugárzás részleteiről a Pearl.TV és az Astra műholdakat üzemeltető SES szakemberei állapodtak meg a mai napon. „A Pearl.TV UHD műsorsugárzásának indulásával biztosítjuk a technológiai újítások iránti elkötelezettségünkből fakadó éllovasi szerepünket. A műsorfolyamban kizárólag UHD felbontású anyagokat láthatnak majd a nézők, és a zökkenőmentes átállás érdekében már meg is kezdtük a Pearl.TV buggingeni stúdiójának teljes átalakítását. Szeptemberben minden készen fog állni az UHD műsor indulásához”, jelentette be Dr. Sichler, az Enstyle szervezőiroda igazgatója. A televízió SD és HD változatai továbbra is az éterben maradnak.

A Pearl.TV UHD változatának vételéhez Ultra-HD felbontású, HEVC-dekóderrel ellátott televízióra van szükség, a parabolaantenna és a kültéri egység megváltoztatására viszont nem kell felkészülni. A csatorna részletes vételi paramétereiről az Astra szakemberei fognak tájékoztatást adni a július 8-i IFA Innovációs Médiakonferencián Berlinben.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Astra UHD HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus