SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az európai TV szektor optimista 2014-et illetően

Dátum: 2014-02-16 18:42:19   |  nagyvilág
Szerző: dorka
Sport, tehetségkutatók, vadiúj tévészettek… Sajtóközleményben nyilatkozott Európa számos televíziós kereskedelmi szervezete, miért lesz 2014 szuper év 2014-ben.

A Super Bowl döntője a Seattle Seahawks és a Denver Broncos között New Yerseyben megdöntött minden eddigi tévénézési rekordot az Egyesült Államokban 111,5 millió nézővel. 2014 első nagyméretű, globálisan követett eseményének sikerét követően a TV szektor rendkívül bizakodó, eredményes évet remél.

A tehetségkutatók továbbra is kiemelkedően népszerűek lesznek, 9,8 millió néző követte figyelemmel a Voice 3. évadának elindulását Franciaországban, míg az Egyesült Királyságban az angol verziót több mint 10 millióan nézték. Németországban remekült indult a január egy szigeten ragadt celebek mindennapjait bemutató műsor átlagos 7,68 milliós nézőszámot produkált mindössze 16 nap alatt. Összesen 36,41 millió nézőt ért el a show, ami a TV univerzum 50,4%-át jelenti!

A vásárlók több és jobb minőségű TV szettet vásárolnak mostanság, mint korábban,  Németországban az átlagos tévéképernyőméret megduplázódott az elmúlt tíz év alatt, 38 cm-esről 82-esre 2013-ra.

2014 a sport szempontjából is remek év lesz. Az említet Super Bowl siker ismét fellendített a televíziós reklámipart, már hetekkel az esemény előtt elkelt minden reklámhely, és ez 4 millió dollárt jelent. A legfrissebb felmérések is alátámasztják, hogy a nagy sportesemények továbbra is rengeteg embert ültetnek majd TV elé, a szocsi olimpiai játékok megnyitóját világszerte több mint 3 milliárd ember nézte, a FIFA világbajnoksággal pedig a nyáron ismét csúcsok megdöntésére számítanak.



Ezt olvasta már?

Elindult az új weboldalunk

Hozzászólások

comments powered by Disqus