SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az LG valódi alternatívát lát az OLED televíziókban

Dátum: 2015-01-06 11:32:01   |  nagyvilág
Szerző: doga
A dél-koreai LG úttörő szerepet vállalva gőzerővel fejleszti televíziói számára az OLED technológiára épülő paneleket. Idén hét új OLED képernyőjű televízióval kíván megjelenni a piacon, valódi alternatívát kínálva az LCD-nek.

Míg a többi neves gyártó továbbra is nagy ívben elkerüli az OLED technológiát, addig az LG idén áttörést szeretne elérni ezen a fronton. A 2014-ben bemutatott, 55EC930V típusjelölésű, jövőbemutató televízió után a dél-koreaiak idén hét további OLED készüléket fognak piacra dobni, amelyek mindegyike 4K felbontással dicsekedhet.

Az új OLED képernyők mind hajlított, mind egyenes változatban elérhetőek lesznek, 55, 65 és 77 hüvelykes méretben egyaránt. Az LG az úgynevezett WRGB-technológiát alkalmazza kijelzőinél, amelyek a piros, a kék és a zöld alpixelek mellett egy további, fehér képpontot is tartalmaznak. Ettől elsősorban a színdinamika javulását várják a mérnökök. Mivel az OLED megjelenítők nem használnak hátsó megvilágítást, hanem az apró LED-képpontok saját fénykibocsájtása révén állítják elő a képet, az LCD-paneleknél jóval mélyebb fekete megjelenítésére, ezáltal hatalmas kontrasztarányra képesek.

A csúcstelevíziók hangrendszere a képminőséghez méltó: a Harman/Kardon hangszórókon keresztül élvezhető a műsor, míg az okostelevíziós alkalmazások a WebOS 2.0-ás felületét használják.

In-kyu Lee, az LG televíziós és monitoros részlegének senior alelnöke szerint a vállalat 2015-ben minden eddiginél szélesebb vásárlói kört kíván elérni OLED technológiájú termékeivel. „Az LG-nél úgy véljük, hogy ebben rejlik a televízió jövője, ezért tovább fejlesztjük és bővítjük OLED képernyőjű modelljeinket, míg azok valódi alternatívát fognak jelenteni a felhasználók számára”, nyilatkozta az LG televíziós részlegének vezetője.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: LG OLED 4K 

Hozzászólások

comments powered by Disqus