SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az LTE utódját teszteli a Nokia

Dátum: 2015-11-10 13:53:14   |  érdekes
Szerző: doga
A jelenlegi okostelefonokkal is használható technológia tehermentesítheti a jelenlegi hálózatokat, de még tesztelni kell.

A Nokia egy olyan mobil technológiát vizsgál, amely ötvenszer nagyobb kapacitást kínál, mint a jelenlegi Long Term Evolution (LTE) hálózatok. A pCell nevű technológiát Steve Perlman és az általa vezetett Artemis Networks fejlesztette ki, s olyan helyeken alkalmazhatják, ahol a nagy embertömegek miatt túlterheltté válhatnak a mobilhálózatok. 

A pCell a hagyományos mobilhálózatokban lévő interferenciákat használja fel arra, hogy minden felhasználó számára felépítse a virtuális rádiócellákat. Az összes kapcsolat pontos koordinálása lehetővé teszi, hogy egy cellán belül az eddiginél sokkal több készülék működhessen. Az új technológia a jelenleg kapható okostelefonokkal is használható. Egy megállapodásnak köszönhetően a Nokia, az Artemis és a mobilszolgáltatók együttműködnek, hogy a pCell a laboratóriumokon kívül, valós körülmények között, például repülőtereken és stadionokban is zökkenőmentesen működjön.

Hossein Moiin, a Nokia Networks műszaki vezetője elmondta, hogy ugyan már nagyon ellenőrzött környezetben bizonyíthatóan működik a megoldás, de azt még tovább akarják tesztelni és összekötnék saját hálózati felszereléseikkel is. Így bizonyosodnának meg arról, hogy a pCell rendszerére való átváltások esetén is szakadás nélkül megvalósulnak a beszélgetések és az internetelérések. Amennyiben a tesztek sikeresen lezárulnak, úgy a Nokia anyagilag is támogatni fogja az Artemist a technológia bevezetésében.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Nokia LTE 4G 

Hozzászólások

comments powered by Disqus