SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az MTV a legnépszerűbb csatorna

Dátum: 2012-09-29 17:31:34   |  nagyvilág
Az MTV szerepel a legtöbb európai szolgáltató kínálatában, ez derült ki egy friss, 152 nagy szolgáltató körében végzett felmérésből.

 

A Digital TV Research által készített 168 oldalas riport 238 csatornát fed le 152 nagyobb szolgáltató kínálatát figyelembe véve, 34 országban. A 238 csatornából 67, azaz 27% HD. A felmérés felelőse Simon Murray így nyilatkozott: “Nem minden csatorna jelent meg az összes platformon. Az MTV a vezető, mivel 123 szolgáltató kínálatában is jelen volt, ez az összes 81%-a. Azonban mindössze 24 csatornáról mondható el, hogy a szolgáltatók legalább fele terjeszti.”
 
A HD csatornák szerepe egyre nő, hiszen a szolgáltatók valami újat akarnak adni az előfizetőknek. Ezen a téren az angol BSkyB vezet, mivel több, mint 60 nagyfelbontású csatornát kínál. A legtöbbek által terjesztett HD csatornák azonban jól ismert márkák HD változatai.
 
Nem minden csatorna vágyik azonban széles elterjedtségre. Néhány csatorna sikerét azzal éri el, hogy exkluzív csomagajánlatokban szerepel. Olyan esetek is vannak, amikor a csatornák helyi igényeket elégítenek ki. Ráadásul a legtöbb szolgáltató csak 50-60 csatornát kínál. A legnagyobb kivétel ez alól a Sky Angliában és Írországban, amely több mint 90 csatornát nyújt.


Forrás: broadbandtvnews.com

 



Címkék: MTV felmérés Európa HD 

Ezt olvasta már?

Indul az M5 teszt sugárzása

Hozzászólások

comments powered by Disqus