SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az ORF frissíti HbbTV-kínálatát

Dátum: 2015-12-03 12:23:27   |  érdekes
Szerző: doga
Új megjelenés, bővített tartalom – az Osztrák Televízió frissítette hibrid interaktív szolgáltatását.

Az Antenna Hungáriához hasonlóan nyugati szomszédunk is továbbfejleszti HbbTV-s felületét és tartalomszolgáltatását. Ausztriában 2011 óta immár 1,4 millió okostévét értékesítettek, amelyek alkalmasak a HbbTV szabvány vételére.

Ezeknek a készülékeknek a tulajdonosai mostantól a távirányító piros gombjának megnyomása után egy teljesen naprakész információs- és hírfelületet láthatnak. Az ORF ráadásul úgy biztosítja hír- és időjárás-szolgáltatását, hogy annak megjelenítéséhez nem szükséges a televíziót az internetre csatlakoztatni. Ám ha – ahogy a Smart TV-k esetében ezt amúgy is érdemes megtenni – az internetre is csatlakoztatjuk televíziónkat, akkor lehívhatóvá válnak az ORF-TVthek részletesebb hír- és időjárás-beszámolói, a teljes ORF TELETEXT és egyéb hasznos tartalmak.

„A HbbTV-technológia az elmúlt években a digitális televíziózás egyik legfontosabb szabványává fejlődött, amelynek kereteit az EBU szabályozza, hogy a legtöbb készülékgyártó egyenlő feltételek mellett kínálhassa ezt a szolgáltatást”, hangsúlyozta Michael Götzhaber, az ORF műszaki, internetes és médiarészlegének igazgatója. „A HbbTV multimédiás stratégiánk részeként fontos szerepet játszik az ORF egyre népszerűbb tartalmainak modern és kényelmes megjelenítésében”, tette hozzá a szakember.

Magyarország nyugati, az osztrák határhoz közeli részén földi antennával is jó minőségben foghatók az ORF digitális jelei, itt mindenképp érdemes kipróbálni az osztrák HbbTV nyújtotta lehetőségeket is az arra alkalmas televíziókkal.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: HbbTV ORF 

Hozzászólások

comments powered by Disqus