SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az SES tovább bővíti műholdas szolgáltatásait

Dátum: 2015-03-18 14:08:12   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az SES műhold-üzemeltető társaság tavaly tovább bővítette szolgáltatásainak elérhetőségét: világszerte 312 millió háztartást látott el műholdas programokkal. Európában a HD-tartalmak is látványosan szaporodtak.

Az Astra műholdakat üzemeltető SES 2014-ben már 312 millió háztartást látott el műholdas tévé- és rádióműsorokkal. Ez hét százalékos növekedésnek felel meg az előző évi adatokhoz képest, tájékoztatta a szaksajtót kedden a vállalat. A legnagyobb növekedést Afrikában, Ázsia Csendes-óceáni térségében és Latin-Amerikában érte el az SES: Afrikában hétmillió, Ázsiában 44 millió és Latin-Amerikában 24 millió háztartásban nézték a műholdjaikról érkező műsorokat.

A legnagyobb népszerűségnek azonban továbbra is Európában örvendenek az Astra műholdak: 154 millió háztartást láttak el műsoraikkal közvetett módon tavaly az SES műholdjai. Észak-Amerikában ez a szám 84 millióra nőtt.

Világszerte összesen 125 millió háztartásban néztek 2014-ben közvetlenül az SES műholdakról érkező programokat (2013-ban 106 millióan). A kábelszolgáltatók viszont ugyanebben az időszakban három százalékos visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni, míg az IPTV szolgáltatásokat igénybe vevők aránya 21%-kal nőtt, és elérte a 38 milliós számot. Az SES ezeket a számokat a műholdjai által besugárzott területek folyamatos növekedésének, valamint vezető televíziós műsorszórási infrastruktúrájának tudja be.

A fenti adatok tanúsága szerint az európai televíziós műsorvétel terén továbbra is vezető szerepet tölt be az SES. Az öreg kontinensen 90 millió háztartás van felszerelve közvetlen műholdvevő berendezésekkel, ezek közül 64 millió az Astra műholdakra van állítva. Ezzel Európa maradt az SES legfontosabb piaci területe, ahol a társaság különös hangsúlyt fektet a nagyfelbontású, HD műsorok sugárzására. 2014-ben 47 millió európai háztartásban működött műholdas vétellel ellátott, HD-képes televízió, míg az ezt megelőző évben ez a szám még csak 38 millió volt. 77 százalékuk az SES HD-műsorait fogja. A társaság világszerte mintegy 6500 tévécsatorna műsorát közvetíti, közülük 1800-at nagyfelbontású minőségben.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Astra SES HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus