SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Bajnokok Ligája döntő UHD felbontásban az Astráról

Dátum: 2015-06-05 13:08:05   |  érdekes
Szerző: doga
Az SES és a Canal Plus közösen teszteli az Ultra HD felbontású közvetítés lehetőségeit – a szombati Bajnokok Ligája döntőjéről.

Az Astra műholdcsaládot üzemeltető, luxemburgi székhelyű SES vállalat és a francia Canal Plus a Bajnokok Ligája szombati döntőjét Ultra HD, 4K-s felbontásban is elérhetővé teszi a megfelelő készülékek számára. Az Astra ezzel a lépéssel kívánja támogatni az UHD szabvány elterjedését.

A berlini döntő UHD felbontású tesztadása az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójából lesz fogható, ahol a Canal Plus már több, mint egy éve teszteli az UHD-ban rejlő lehetőségeket. „A nagy érdeklődésre számot tartó sportesemény élő UHD tesztközvetítése további lépést jelent az új technológia bevezetésének útján”, hangoztatta Ferdinand Keyser, az SES kereskedelmi vezérigazgatója.

Az eddigi tesztadások sikere azt mutatja, hogy az UHD szabvány elterjedése immár megállíthatatlannak tűnik. A siker érdekében azonban további együttműködésre van szükség a műsorszolgáltatók, műsorsugárzók és készülékgyártók között, hangsúlyozta Keyser.

Az UHD közvetítés a Canal+ frekvenciáján kezdődik június 6-án, szombaton, 21 órakor.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: UHD 4K Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus