SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Bitcoin szabályozás

Dátum: 2019-02-11 16:42:09   |  nagyvilág
Szerző: oliver_m

A dél-afrikai takarékbank közzétette a cryptovaluták felhasználásra vonatkozó szakpolitikai javaslatokkal kapcsolatos konzultációs dokumentumot, amely részletesen ismerteti a Bitcoinra és más dél-afrikai valutákra vonatkozó szabályozási javaslatait.

Ez a dokumentum jelenleg csak javaslatokat kínál, és 2019. február 15-ig a nyilvánosság szabadon véleményezheti.

A kormányok közötti FinTech Working Group (IFWG), amely a Kincstár és a SARB tagjait is magában foglalja, CryptoValuta Szabályozó Munkacsoportot alakított a digitális valuták Dél-Afrikában történő szabályozására vonatkozó ajánlások kidolgozására.

Ez a konzultációs dokumentum e munkacsoport által készült.  A kriptovaluták dél-afrikai kontextusban rejlő lehetséges előnyeinek és hátrányainak bemutatásával foglalkozik - beleértve a bűncselekményekben való használatának lehetőségét, és a pénzügyi szolgáltatásokra gyakorolt hatását.

A dokumentum szerint: „A konzultációs szakasz lezárása után a szabályozó hatóságok valamilyen politikai iránymutatás vagy állásfoglalás segítségével határozzák majd meg a további lépéseket, amely 2019 első negyedévére várható” 

„Az IFWG és a Crypto Assets Regulatory Workgroup azon a véleményen van, hogy a szabályozási intézkedést nem szabad késleltetni, amíg a legmegfelelőbb szabályozási megközelítés világossá nem válik, hanem az innováció fejlődésével párhuzamosan kell cselekedni.

Javasolt rendeletek:

A dokumentumban javasolt szabályzások célja a kriptovaluták megvásárlásának és értékesítésének könnyebb nyomon követése, különös tekintettel a meglévő pénzügyi biztonsági jogszabályok betartatásának javítására.

Ezeknek az új szabályozásoknak megfelelően minden kriptovaluta kezelő platform, letétkezelői szolgáltató és a pénzforgalmi szolgáltató köteles lesz regisztrálni az IFWG-ben, és köteles betartani a pénzügyi hírszerző központ törvényének AML / CFT rendelkezéseit.

Ezen platformok közé tartoznak a Bitcoin váltók, a kereskedelmi központok és a kriptovaluta ATM-ek.

Ezen túlmenően a kormány azt ajánlja, hogy a kriptovaluta szolgáltatók figyelemmel kísérjék a felhasználói tranzakciókat - különösen a nagy összegűeket, amelyek terrorista tevékenységhez kapcsolódhatnak.

A szabályozó hatóságok hozzátették, hogy nem fognak előírni piacra lépési feltételeket a bejegyzett szervezetek számára.

Ha a vállalatok és a szolgáltatók nem felelnek meg ezeknek a követelményeknek, a kormány közigazgatási szankciók kiszabását javasolja.
A Crypto Assets Regulatory Working Group azt mondta, hogy továbbra is figyelemmel kíséri a kriptovaluta piac állapotát, különösen a Dél-Afrikai vállalkozásokat és felhasználókat.

forrás: mybroadband.co.za

kép forrása: wikipédia



Hozzászólások

comments powered by Disqus