SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Brüsszelhez fordult az RTL Klub

Dátum: 2014-10-19 12:56:32   |  hazai
Szerző: dorka
Hivatalosan is panaszt tett az RTL Klub az Európai Bizottságnál a reklámadó miatt.

Az EU Business Andreas Meiert, az RTL Klub kommunikációs igazgatóját idézi: „az adó károsítja a médiapluralizmust, büntető jellegű és aranytalanul érinti az RTL Klubot, amely egy EU-ban működő szervezet, ha a többi, helyi tulajdonban lévő csatornával összehasonlítjuk.”

A hírre a magyar kormány az MTI-nek regált:
A magyar kormány, ha szükséges, a brüsszeli intézmények előtt is ki fog állni a reklámadóért, mert "a reklámadó ügye közteher-viselési kérdés" - így reagált Kurucz Éva kormányszóvivő arra, hogy - mint arról a Népszabadság csütörtökön beszámolt - az RTL-csoport hivatalos panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál a reklámadó miatt.

A kormányszóvivő az MTI-nek küldött reagálásában hangsúlyozta: a kabinet meg fogja védeni a reklámadót, ahogyan megvédte a bankadót és a rezsicsökkentést is.
Nem ez az első eset, amikor bizonyos gazdasági szereplők nyomást akarnak gyakorolni a kormányra, így volt ez a bankadó bevezetésekor, a rezsicsökkenéskor, és most így van a reklámadó bevezetésekor is - fogalmazott.

Kurucz Éva kijelentette: a kormány kitart amellett, hogy minden gazdasági szereplőnek arányosan ki kell vennie a részét a közteherviselésből. A reklámadó is egy olyan adónem, amely a reklámbevétellel arányosan növekszik - jegyezte meg a szóvivő.
Hozzátette, az RTL Klub csupán egyike a reklámadó hatálya alá eső több száz vállalkozásnak.

Forrás: broadbandtvnews.com, mti.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus