SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

DVB-T2-kompatibilis USB-stick az Avermediától

Dátum: 2015-09-01 10:47:33   |  érdekes
Szerző: doga
Németország a következő években át fogja állítani földfelszíni televíziós műsorsugárzását a DVB-T2-es szabványra. Az Avermedia erre készülve az idei IFA kiállításon az Avermedia egy új USB-stickkel rukkol elő.

A jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság indulásával egyidőben kezdődnek meg Németország legnagyobb városaiban a legújabb, DVB-T2-es szabványú műsorsugárzás tesztadásai. Az első lépést már meg is tette a WDR – a Nyugatnémet Rádió és Televízió olyan tesztsugárzást indított, amely a DVB-T2-es szabvány HEVC tömörítésű, tehát akár UHD-felbontású műsortovábbítására is alkalmas változatát alkalmazza. A tesztsorozat a készülékgyártóknak kíván segítségül lenni, hogy az üzemszerű műsorsugárzás kezdetére már piacképes termékek sorával rukkolhassanak elő.

Ilyen eszköznek ígérkezik az Avermedia három normával felvértezett USB-vevője, amely a digitális kábeltévék mellett a földfelszíni DVB-T, DVB-T2, illetve a H.265-ös tömörítési szabvány jeleivel is képes megbirkózni. A TD 310 típusjelölésű készülék a gyártó ígérete szerint a HD-programok zökkenőmentes lejátszását is lehetővé fogja tenni az arra alkalmas laptopokon és PC-ken. A stick szeptember közepétől lesz elérhető a szakkereskedésekben, 59,90 eurós ajánlott fogyasztói áron. Az IFA látogatói a 17-es csarnokban, az Avermedia 110-es standján tekinthetik meg működés közben az újdonságot.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: DVB-T2 HEVC 

Hozzászólások

comments powered by Disqus