SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Elérhető az első 13 terabájtos SSD

Dátum: 2016-01-18 13:34:37   |  érdekes
Szerző: doga
A nagy tárolókapacitás mellé komoly árcédula társul.

A Fixstars SSD-13000M 13 terabájt adat tárolására képes, február végétől lesz kapható, de egyelőre csak a japán gyártó honlapján lehet majd megrendelni. A PC World kérdésére Shien Zhu, a Fixstars egyik szóvivője közölte, hogy az új SSD-meghajtó várhatóan 13 000 dollárba fog kerülni. A készüléket a japán cég kifejezetten vállalati felhasználásra szánja, elsősorban nagy felbontású videók szerkesztésére és streamelésére készült. Alkalmazási terület lehet még a tudomány és a kutatás.

A meghajtó támogatja a SATA 3 szabványt, szekvenciális olvasási sebessége 580 megabájt másodpercenként, míg a szekvenciális írási sebessége 520 megabájt másodpercenként. A 4K-blokkok olvasási és írási sebessége ugyanakkor egyelőre nem ismert. A Fixstars SSD-13000M MLC NAND-flash-memóriachipekre épül, amelyeket 15 nanométeres gyártási eljárással készített a Toshiba. Mindez nem meglepő, hiszen a Toshiba a Fixstars egyik kisebbségi tulajdonosa. A vezérlőchip a Fixstars saját fejlesztése. Érdekesség, hogy a Fixstars termékkínálatában már megtalálható a 10 terabájtos SSD-10000M.

Tavaly februárban jelent meg az első 3 terabájtos SSD, amelyet szintén a Fixstars készített. Satoshi Miki, a Fixstars Corporation társalapítója és vezérigazgatója akkor kijelentette, hogy a termék kapcsán nagyszerű visszajelzéseket kaptak a vásárlóktól.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: SSD HDD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus