SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Elindult az első Ultra HD tesztsugárzás a régióban

Dátum: 2014-12-16 09:00:00   |  érdekes
Szerző: dorka
A SES S.A. az ASTRA 3B műholdról sikeres Ultra HD tesztsugárzást indított, mely a cseh Ceska Televize (CT), és a szlovák RTVS csatornáin keresztül lesz elérhető a Ceske Radiokommunikace közreműködésével.

Az Ultra HD műsorok tesztsugárzása a keleti 23,5° orbitális pozícióban található ASTRA 3B műholdon keresztül a cseh közszolgálati televízió a CT, a szlovák közszolgálati szolgáltató, az RTVS és a cseh piac vezető digitális infrastruktúra-szolgáltatója, a Ceske Radiokommunikace együttműködésével indul el.

A SES Astra nemrégiben csatlakozott az Ultra HDTV Fórumhoz, melynek a CT, az RTVS és a Ceske Radiokommunikace mellett a cseh és szlovák műsorszóró piac vezető vállalatai is tagjai. A Fórumot 2013. október 1-jén alapították azzal a céllal, hogy a cseh és szlovákiai tesztsugárzással feltérképezze az Ultra HD sugárzás kivitelezését és elősegítse az Ultra HD tartalmak generálását és terjedését.

 “A SES Astra a műsorszóró ipar technológiai fejlesztéseinek úttörőjeként a műholdas szolgáltatások európai terjedésének kezdetén, 1996-ban jelentős szerepet vállalt a technológia népszerűsítésében, valamint közel egy évtizeddel később, 2005-ben is fontos lépéseket tett a HDTV technológia felhasználásának kiterjesztéséért. Elkötelezett támogatói vagyunk iparági partnereinknek az Ultra HD technológia fejlesztésében és nagy örömünkre szolgál, hogy a szlovák és cseh közszolgálati műsorszórók jelentős lépéseket tesznek annak érdekében, hogy nézőik számára az elérhető legjobb televíziózási élményt biztosítsák műholdas technológia felhasználásával.”- mondta Martin Ornass-Kubacki, a SES Astra kelet-közép-európai régióért felelős alelnöke és regionális vezetője.

Képminőségét tekintve, az Ultra HD a jelenlegi televíziós szolgáltatások csúcsa, hiszen négyszer jobb felbontást nyújt, mint a HDTV. Ez még intenzívebb élményt jelent a tévénézők számára, legyen szó akár sporteseményekről, dokumentumfilmekről vagy prémium kategóriás filmekről. A SES a 2012-es IBC kiállításon mutatta be először az Ultra HD sugárzást, majd 2013 áprilisban vitte el az Ultra HD technológia következő mérföldkövét jelentő vívmányát, a kereskedelmi terjesztésre is alkalmas HEVC tömörítési eljárást.

 

Az Ultra HD tesztcsatorna fogásához szükséges paraméterek:

 

Astra 3B @23.5 Kelet

Transzponder 3.204

11,778.050 MHz

Függőleges polarizáció

27.5 Mb/s             

QPSK

FEC 9/1

Szolgáltatás azonosító: 5390

Szolgáltatás neve: Test UHD Forum



Címkék: UHD 4K teszt sugárzás astra ses 

Hozzászólások

comments powered by Disqus