SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Fehérorszország tiltja a műholdas TV-t

Dátum: 2013-06-01 09:00:00   |  nagyvilág
A Fehéroroszországi Miniszteri Tanács elfogadott egy olyan javaslatot, amely tiltja műholdas antennák elhelyezését az ország épületeinek tetején.

 

Mostantól kezdve minden egyes parabola antenna elhelyezése előtt engedélyt kell kérni a helyi szervektől. Május 16. óta az új szabályozásnak köszönhetően ugyanis jogi és magánszemélyeknek is tilos műholdas berendezések telepítése.

A szigorú szabályozás könnyen lehet, hogy a lengyel központú Belsat TV ellen irányul, amely összekülönbözött a fehérorosz kormánnyal. "A hatóságok ismét kísérletet tesznek, hogy megfékezzék a műholdas TV egyébként jelentős térhódítását, amelybe a Belsat TV is beletartozik. A 384-es számú kormányrendelet alapján a jogosulatlan parabolatelepítést a törvény bünteti." -írja a Belsat TV a weboldalán.

"Szerencsére a rendelkezés kizárólag a lakóházakra vonatkozik, és egy szót sem ejt a már felszerelt antennákról." - nyilatkozta a Belsat TV igazgatója, Agnieszka Romaszewska-Guzy.
Felmérések alapján elmondható, hogy a fehérorosz műholdas előfizetők 53% a Belsat TV-t nézi. 1,76 millióra tehető azok száma az országban, akik rendelkeznek parabolával, és ez a felnőtt tévéző közönség 22%-át jelenti.

A jövőben a parabola kihelyezésének igényét be kell nyújtani a megfelelő hatósághoz, aminek egy hónap áll majd rendelkezésére, hogy eldöntse, engedélyezi-e a kérést.

Forrás: broadbandtvnews.com

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus