SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Focimeccseket is közvetítene az Amazon

Dátum: 2015-12-30 12:06:33   |  érdekes
Szerző: doga
A társaság a közeljövőben a filmes és a televíziós piacon is meghatározóvá válhat.

Jeff Bezos, az Amazon első embere kijelentette, hogy az Amazon Prime Video stream-szolgáltatás elé komoly célokat tűztek ki: legalább egy Oscar-díjat akarnak nyerni. Korábban már nyertek Golden Globe- és Emmy-díjakat. A mostani elsődleges céljuk az, hogy évente 16 saját filmet készítsenek. A társaság a komoly célokhoz megfelelő erőforrásokat is biztosít, sikerült olyan rendezőket megnyernie, mint Spike Lee vagy Woody Allen, akiknek gyakorlatilag egy új platformot kínál. Bezos szerint abban a helyzetben vannak, hogy az ilyen szakembereknek kreatív ellenőrzési lehetőséget és mindenekelőtt sok szabadságot biztosítsanak.

A menedzser kiemelte, hogy a kábel- és műholdas televíziós szolgáltatók nagy piaca éppen felbomlóban van. A jövőben az emberek a különböző stream-szolgáltatásokból állítják majd össze a saját csomagjukat, amelyben csak az őket érdeklő adók lesznek. Bezos nem zárta ki, hogy a jövőben a Bundesliga vagy valamelyik labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit is közvetíteni fogják. „Ez nem lenne lehetetlen feladat, a sport pedig egyébként is egy érdekes terület” – jegyezte meg ezzel kapcsolatban.

Az üzletember 2013-ban 250 millió dollárért megvásárolta a The Washington Postot, új szerkesztőket állított munkába és a Washington Post-alkalmazást előre feltelepíttette az Amazon készülékeire. Emellett online szövetséget kovácsolt 250 újságból és az első eredmények nagyon jók. Novemberben 71,9 millió visszatérő látogatót jegyeztek a The Washington Post oldalain, ezzel először szorult a második helyre nagy riválisuk, a The New York Times.

Az Amazon 2010-ben indította el a filmstúdióját és idén januárban vált ismertté, hogy a televíziós sorozatok forgatása után belevág a filmkészítésbe is. Az Amazon Studios szerződtette Woody Allent, aki később úgy vélte, hogy nem ő a megfelelő ember erre a munkára. Júliusban kiderült, hogy Spike Lee rendezi az Amazon első játékfilmjét, amelyben szerepelni fog többek között Nick Cannon, Wesley Snipes, Jennifer Hudson, Teyonah Parris, D.B.Sweeney, Angela Bassett, John Cusack és Samuel L. Jackson. A film forgatása már befejeződött és a Chicago utcáit egyre jobban elborító erőszakkal foglalkozik.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Amazon HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus