SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Internetszolgáltató lehet Európában az Amazon

Dátum: 2016-10-21 09:31:21   |  nagyvilág
Szerző: doga
A kereskedelmi óriáscég azon gondolkodik, hogy egy teljesen új területen is kipróbálja magát.

A társaság menedzsmentje azt tervezi, hogy a vállalat Európában internetszolgáltatóként is jelen lesz a jövőben. Mindez teljesen új helyzetet teremtene a kontinens telekommunikációs piacán és a távközlési multiknak - például a Deutsche Telekomnak - új vetélytárssal kellene szembenézniük és felvenniük a harcot.

A hírt a The Information szellőztette meg egy az ügyet ismerő bennfentesre hivatkozva. A lap szerint az Amazon menedzsmentje jelenleg is azt tanulmányozza, hogy a Prime Video szolgáltatás mellett internethozzáférést is kínáljon az ügyfeleinek. Az internetelérés nem kapcsolódik majd kizárólag a Prime Video ajánlathoz, hanem önállóan is megrendelhető lesz.

Ugyanakkor azt egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik országban lesz először hozzáférhető az új szolgáltatás. A legvalószínűbb két helyszínnek Nagy-Britannia és Németország tűnik. Utóbbi esetében a konszern ugyan nem rendelkezik saját hálózati infrastruktúrával, azonban a jelenleg hatályos helyi szabályok alapján a nagyobb hálózatüzemeltetők kötelesek megnyitni infrastruktúráikat a kisebb vetélytársaik előtt. Az Amazon pedig az egyik ilyen kisebb konkurens lehetne.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Amazon Internet 

Hozzászólások

comments powered by Disqus