SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Gyermekcsatornává alakul az M2

Dátum: 2012-11-22 13:24:40   |  hazai
A közmédia legújabb, átalakított adóján erőszakmentes, családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmak várják a kicsiket, szüleiket, de még a nagyszülőket is.

AZ MTVA és az MTV Zrt. közös szándéka szerint az M2 csatorna 2012. december 22-étől klasszikus gyermek- és ifjúsági csatornává alakul át, mely színvonalában és tartalmában beleilleszkedik a mai kor elvárásaiba, de erőszakmentes értékrendjével, a hagyományok és az újdonságok ötvözésével egyedülálló szórakozási alternatívát teremt, mind a gyermek, mind a fiatal felnőtt korosztály számára. Új, fiatal nézők megszerzése a csatorna indításának fő célja, s így ez a közmédia megújításának egyik fontos eleme.


Az elsődleges, elérendő célcsoport a 3- 12 éves korosztály, akiket a reggel 06:00 órától este 20:00 óráig tartó műsorsávokban szólítanak meg.
A 20:00 órától kezdődő idősávokban a fiatal értelmiségieknek, kisgyermekes családok felnőtt tagjainak kínálnak alternatívát az igényes tévénézéshez.

A csatorna esti kínálatában a fiatal, igényes szórakozást kereső nézők számára közvetít a közmédia az M1 műsorválasztékához képest attitűdjében más, de témájában hasonló, közszolgálati értékeket közvetítő, szórakoztató, ismeretterjesztő, zenei és sportműsorokat.

Dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója a Mini Cityben megrendezett sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a közmédia együttműködése teremtette meg azt a lehetőséget, hogy egy régi és sokak által megfogalmazott igényt elégítsen ki. „2012. július 27-én azt a célt fogalmaztuk meg, hogy közösségi médiává válik a közmédia. Sok korosztálynak szóló műsortartalmunk van, de 2012. december 22-étől a legfontosabb korosztály számára indítunk csatornát az M2-n, ahol csak a gyerekeknek sugárzunk erőszakmentes, értékes tartalmakat.” – mondta a vezérigazgató.    

Forrás: MTVA

 Címkék: MTVA m2 gyerekcsatorna 

Ezt olvasta már?

Indul az M5 teszt sugárzása

Hozzászólások

comments powered by Disqus