SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Hasít az online, előfizetéses videószolgáltatás

Dátum: 2013-10-23 19:01:29   |  nagyvilág
Szerző: dorka
Nem várt ütemben növekszik a Netflix felhasználóinak száma, és ezzel együtt a cég bevétele is.

A Netflix, az amerikai online on-demand tartalomszolgáltató egy év alatt több mint 10 millió fővel növelte tagjainak számát, 2013. harmadik negyedévét több mint 40 millió felhasználóval zárta.

Az amerikai felhasználók száma 29,9 millió, szemben az HBO 28,7 millió előfizetőjével, ami jól mutatja, tényleg van aggódni valója az HBO-nak az utóbbi időben.

netflix1

A Netflixnek már sajátgyártású sorozatai is vannak, amelyek közül az Orange is the New Black például óriási sikernek örvend. Akkora sikernek, mint amilyet a kábel TV-s csatornákon futó népszerű sorozatok tudtak csak korábban elérni. „2014-ben azt tervezzük, hogy megduplázzuk az eredeti tartalmakra fordított befektetésünket.” – nyilatkozta a vállalat. A legtöbb pénzt egyelőre azonban a szezon után rögtön, teljes egészében elérhető sorozatokkal érte el eddig a Netflix.

A cég úgy véli, jelenlegi 7.99 amerikai dolláros (kb. 1700 forint) havidíja beváltotta a hozzá fűzött reményeket és hozza az eredményeket, így belátható időn belül nem tervez emelést.



Hozzászólások

comments powered by Disqus