SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Hatalmas 8K képernyők Kínából

Dátum: 2015-05-25 12:14:24   |  érdekes
Szerző: dorka
33 millió. Ez a pixelek hozzávetőleges száma annak a kijelzőnek az esetében, amit a kínai gyártó BOE használ legújabb képernyői esetében.

Igen, a 8K képernyők már az idén megkezdik hódítóútjukat. A Digitimes beszámolója szerint a BOE nemrég be is mutatta 98 és 110 hüvelykes 8K képernyőit és már idén elkezdi az értékesítésüket a japán piacon.

Az új képernyők  Advanced Super Dimension Shift (ADSDS)  technológiával működnek, ami lényegében egy újabb folyadékkristályos technológia, ami lehetővé teszi a pici molekulák még hatékonyabb módon történő rotálódását. A technológia előnye az elképzelhetetlenül nagy felbontás alacsony áramfogyasztás mellett. Arról se feledkezzünk meg, hogy tényleg széles a látótér, ahonnan a képet élvezhetik a nézők, 178 fokos. Az OLED ezzel szemben maximum 160 fokos nézőteret biztosít.

Ezek a hatalmas kijelzők első körben nem az otthonokba akarnak eljutni, a BOE orvosi, pénzügyi és szállítmányozási alkalmazásokkal látja el a képernyőket. Mindeközben a japán szolgáltató, az NHK a 8K tartalom tesztelését tervezi a következő évben, a szolgáltatás teljes elindítását pedig 2018-ra időzíti.



Hozzászólások

comments powered by Disqus