SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Hazánkba érkezett a Samsung megújult tévé portfoliója

Dátum: 2014-04-20 19:27:26   |  érdekes
Szerző: dorka
\"A fogyasztók nagy többsége ma még nem tudja, hogy mi az az UHD. Mi magyarázat helyett jobb szeretjük megmutatni nekik, hiszen az UHD jelentette képminőség élménye mindenkit azonnal lenyűgöz\" – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője.

Ívelt képernyővel az abszolút térhatású élmény létrehozása érdekében

·           Ívelt dizájn

A magával ragadó realizmus és a lenyűgöző térhatás érdekében a Samsung az ívelt dizájnt az      UHD TV technológiával kombinálja, így ezek a készülékek moziélményt nyújtanak. A       hajlított képernyő olyan mélységet kölcsönöz a filmeknek, amely nem tapasztalható meg sík képernyőn, ráadásul a szélesebb látószög panorámahatást kelt, így a képernyő még nagyobbnak tűnik,        mint amilyen valójában. Az ívelt kialakítás révén valamennyi képpont – legyenek azok a képernyő közepén vagy szélein – egyenletes távolságra helyezkedik el a szemtől, így sokkal természetesebb látványt nyújt a TV.

·           Optimális görbület

Az ívelt TV előnyeinek maximális kihasználása érdekében a Samsung kifejlesztette az optimális görbületet – ez a 4200R –, amely az átlagos, 3-4 méteres nézési távolságból a legjobb képminőséget biztosítja.

·           Automata mélységfokozás

Ez egy olyan algoritmus, amely kielemzi a kép egyes területeit, és automatikusan hozzáigazítja a kontrasztot a még lenyűgözőbb mélységérzet érdekében, s így 3D hatást kelt speciális szemüveg használata nélkül is.

·           PurColor technológia

Fokozottabb színhűséget ad a Samsung PurColor technológiája, amely úgy jeleníti meg a színeket, ahogy azokat a filmkészítők megálmodták.

·           Négyszeres felbontás

Az UHD TV-knek a Full HD minőséghez viszonyított négyszer jobb felbontása és négyszer több képpontja páratlan képminőséget nyújt.

·           UHD felkonvertálás

Az összes Samsung UHD TV-n megtalálható UHD felkonvertálás funkciónak köszönhetően a nézők a lehető legjobb képminőséget élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen tartalmat játszanak le. A Samsung által kifejlesztett technológia a Full HD, a HD és az ennél rosszabb felbontású képforrásokat közel UHD tisztaságú tartalommá konvertálja át az egyedi négylépéses eljárás révén, amelynek része a jelanalízis, a zajcsökkentés, a felbontás elemzése és végül a felkonvertálás. Mindennek eredményeként minden jobban néz ki a Samsung UHD TV-ken.

·           UHD Dimming

Az UHD Dimming technológia is segít abban, hogy tovább lehessen optimalizálni a képminőséget: ez feldolgozza az egyes képblokkokat, és még mélyebb fekete színeket és élesebb kontrasztot biztosít

·           Jövőbiztos TV

A Samsung UHD TV-i nemcsak támogatják a jelenleg érvényes szabványokat – köztük a HEVC- et, a HDMI 2.0-át, az MHL 3.0-át és a HDCP 2.2-t –, hanem ezek a piacon kapható egyedüli           televíziók, amelyek a jövőbeli igényeknek is megfelelnek, hála a Samsung UHD Evolution Kit-jének. A One Connect Box nevű külső dobozban található a TV „szíve”, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készüléket mindig a legújabb UHD szabványnak     megfelelően frissítsék, valamint, hogy a Samsung által kínált legújabb technológiákhoz is hozzáférjenek.

Az új készülékek érdekessége még többek között a futball üzemmód sportrajongóknak

A Samsung 2014-es televízióiban már elérhető az úgynevezett Futball mód, amely a kijelző képét minden szempontból a focinézéshez optimalizálja. A kép- és hangminőséget javító fejlesztések mellett ez olyan új funkciókat is jelent, mint a zoom, amellyel belenagyíthatunk a legizgalmasabb akciókba, a PVR, amivel rögzíthetjük és visszajátszhatjuk az élő meccseket, illetve az Auto Highlights, amely automatikusan elraktározza a fontos pillanatokat.

Az új szériák: HU8500-as sorozatú UHD TV-k, Samsung S9-es sorozatú UHD TV-k, Samsung HU7500-as sorozatú UHD TV-k



Címkék: uhd samsung TV ívelt futball 

Hozzászólások

comments powered by Disqus