SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

HD helyzet Szlovákiában

Dátum: 2015-05-10 14:13:36   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A HD megszokottá vált a szlovák szolgáltatók szerint, már nem jelent plusz vonzerőt, mégis van, aki nem kíván beszállni a csatornaszám jelentette versenybe.

A UPC Broadband Slovakia nem kíván beszállni a legtöbb HD csatornát kínáló szolgáltatók versenyébe, sőt, plusz kiadásokat sem szerente fizetni ezekért a csatornákért, nyilatkozta a szlovák cég ügyvezetője.

A szlovák HD szolgáltatásokról folytatott beszélgetésben, amelyet a Broadbandtvnews és a Telenor Satellite Broadcasting szervezett, az UPC ügyvezetője felvetette, „ ki fogja kifizetni a műsorszolgáltatók és piaci szereplők többletköltségeit?”.

AZ RTVS épp most írt alá egy megállapodást a Skylinkkel, a szlovák vezető műholdas platformmal a cég két HD csatornájának továbbítására és átvételéről. Az RTVS a szlovák piaci helyzet kiegyensúlyozását szeretné.

Jaromir Glisnik, az M7 Csoport vezetőségének egyik tagja elmondta, hogy a Skylink nagyon sok pénzt fektetett a HD csomag biztosításába,amely jelenleg 26 fizetős és 16 ingyenes csatornát tartalmaz.

Az IPTV piacot nézve már 2006-ban a Slovak Telekom a Magio névre hallgató szolgáltatás indításakor is kínált HD tartalmat. Ma 40 HD csatornája van, 8 az alapcsomagokban, a maradék a prémium csomagokban. Ennyi HD csatornát egy másik szolgáltató sem kínál Szlováliában.

A cég képviselője szerint a HD megszokottá vált és többé nem ez határozza meg egy szolgáltatás értékét.



Címkék: szlovákia hd csatorna műhold 

Hozzászólások

comments powered by Disqus