SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

IFA 2014 – pozitív kilátások

Dátum: 2014-08-29 14:12:02   |  nagyvilág
Szerző: doga
Idén rendezik meg 90. alkalommal a Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítást Berlinben. Az IFA szervezői optimista hangulatban várják a szeptember eleji rendezvényt.

A szórakoztatóelektronikai iparág képviselői röviddel a berlini IFA megnyitása előtt bizakodóan tekintenek a jövőbe. A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai vására pozitív impulzusokat fog adni az ágazatnak – mondta Hans-Joachim Kamp, a gfu ágazati szövetség elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján Berlinben. Több mint négymilliárd eurós rendelési volumennel számolnak ugyanis az idei rendezvény szervezői.

2014 első felében összességében 1,9 százalékos növekedést ért el a szórakoztatóelektronikai piac, tette hozzá Kamp. „Ez pedig meghaladja előzetes várakozásainkat.” Az ágazat 12,6 milliárd eurós forgalmat bonyolított le, a bevételek oroszlánrészét az IT- és telekommunikációs termékek adták: az okostelefonok és táblagépek biztosítják jelenleg a legnagyobb forgalmat, de az asztali számítógépek piaci helyzete is érezhetően erősödött.

Az olyan klasszikus elektronikai termékek, mint a lapostelevíziók forgalma viszont jelentősen visszaesett: alig 4,8 milliárd eurós forgalmi értékével ez a szegmens négy százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni. A rossz eredményhez részben az is hozzájárult, hogy folyamatosan és tartósan csökken a készülékek ára. Kamp szerint viszont a nyári labdarúgó világbajnokság némiképp ellensúlyozni tudta a negatív tendenciát.

Vannak viszont pozitív kilátások is, tette hozzá Kamp. A német háztartásokban még mindig tízmillió régi képcsöves televízió található, és a készülékek mintegy tíz százaléka hét évesnél régebbi modell. „Ami a televíziós üzletágat illeti, jó feltételeket látunk a növekedésre.” Az olyan új trendek, mint az Ultra-HD felbontás és az enyhén hajlított képernyők, valamint az internetes funkciók és interaktív alkalmazások ismét fellendíthetik a vásárlói kedvet.

Szeptember 3. és 10. között tekinthetik meg az érdeklődők a legújabb technikai és szórakoztatóelektronikai termékek választékát a berlini IFA kiállításon. „Az IFA az innovációkból él, és továbbra is az innovációk fogják éltetni”, hangsúlyozta Kamp.

Ez a rendezvény a világ legfontosabb szakvására a szórakoztatóelektronikai termékek szegmensében. A szervezők most először vehetik igénybe az új CityCube épületét, amelyet az egykori Deutschlandhalle helyén állítottak fel. Az épület egyik emeletén a Samsung fogja bemutatni teljes termékprogramját – az okostelefonoktól a hűtőszekrényekig. Az ICC kongresszusi központját viszont idén már nem fogják igénybe venni. Az IFA saját adatai szerint a vásár összesen három százalékkal nagyobb (149 000 négyzetméteres) területen fogja prezentálni az újdonságokat.

A rendezvény keretprogramjának részeként most először fog sor kerülni az „IFA + Summit – Next Level Of Thinking” elnevezésű kongresszusra, amelyen nemzetközi fejlesztők, vállalatok és kreatív gondolkodók fognak előadásokat tartani a digitális jelenről és jövőről.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: IFA Szakvásár Berlin 

Hozzászólások

comments powered by Disqus