SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Illegális vagy sem? Ki tudja…

Dátum: 2012-11-20 15:49:31   |  érdekes
Egy, az Ofcom által végzett friss felmérésből az derül ki, hogy az internetezők közel fele nincs azzal tisztában, hogy legálisan jutott hozzá egy adott filmhez az interneten keresztül, vagy sem.

Az angol kommunikációs hivatal, az Ofcom arra volt kíváncsi, mennyien vannak tisztában azzal, hogy melyik tartalmat lehet legálisan letölteni, és melyiket nem. Hatból egy megkérdezett úgy vélte, hogy az elmúlt hat hónap folyamán töltött le vagy nézett illegális tartalmat. Tartalom alatt a filmeket, videókat, TV-t, zenét, szoftvereket, könyveket és játékokat értett a felmérést végző.
 
 
A kormány számára végzett kutatásból kiderült, hogy 47% nem tudja eldönteni, hogy legális vagy illegális egy adott tartalom letöltése, és ebből azt a következtetést vonták le, hogy szükséges a felhasználókat tanítani és tájékoztatni.
 
Arra, hogy miért töltenek le illegális tartalmat, a válaszadók az ingyenességet (54%), a gazdaságosságot (48%), és a gyorsaságot (44%) jelölték meg. 26% azt mondta, hogy illegális letöltéssel az a célja, hogy kipróbálja az adott tartalmat, mielőtt megveszi.
 
Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus