SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ismét népszerűvé vált a nappali

Dátum: 2013-08-02 11:24:21   |  nagyvilág
Már ami a tévézést illeti. Az angolok több mint 91%-a legalább egyszer bekapcsolja a központi helyen lévő TV-szettet hetente, de a további készülékeket kevesebbszer nézik, mint a korábban.

 

Az Egyesült Királyság közszolgáltatója, az Ofcom felmérést végzett a tévézi szokásokat illetően, és arra jutott, hogy a nappalikban, azaz a fő helyen megtalálható készülékek előtérbe kerültek a további képernyőkkel szemben. 2002-ben a nézők „csak” 88%-a használta rendszeresen a nappaliban található TV szettet, mert lekötötte őket mindenféle közösségi médiaaktivitás, amit a számítógépen végeztek. Azonban az okostelefonok és táblagépek elterjedése lehetővé teszi a tévénézők számára, hogy a központi készülék előtt ülve is tudjanak internetezni. Az internetkapcsolatos okostévéket nem is említve.
 
Egy átlagos angol háztartásban több mint háromtípusú internetezésre alkalmas készülék található, míg ötből egy otthonban hat vagy még annál is több. A tévézők egy negyede a tévézés mellett más tevékenységet is végez, általában egy másik képernyőt is használ, de ez alatt is a műsorhoz köthető tartalmakat böngész vagy taglal telefonon keresztül. A tévénézők fele azonban teljesen a műsortól eltérő dolgokkal foglalatoskodik a telefonján, tábla PC-jén keresztül.

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus