SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Új digitális szolgáltatásokat vezet be a közmédia

Dátum: 2014-05-13 21:01:40   |  hazai
Szerző: dorka
A közmédia legújabb szolgáltatásáról számolt be Szabó László Zsolt az MTVA megbízott vezérigazgatója, az úgynevezett HBB adásról, amely a hagyományos műsorterjesztést kapcsolja össze az internetes szolgáltatásokkal.

Az új szolgáltatás lehetővé teszi például azt, hogy a tévéadásokkal egyidejűleg ahhoz kapcsolódó alkalmazásokat is nézzenek az interneten az érdeklődők.

A focivébé valószínűleg beindítja az ehhez szükséges televíziók beszerzését – vélekedett, hozzátéve: olyan speciális televíziókat igényel ezen adások vétele, amelyhez internet is kapcsolódik, valamint nagyfelbontású, HD adások vételére is képes.

A közszolgálati média úttörővé vált az új médiatartalmak, digitális szolgáltatások létrehozásában. A közmédia egyre inkább előtérbe helyezi a HD-technológiát a televíziózásban - hangsúlyozta a vezérigazgató, aki a műsorterjesztésben is előrelépésekről számolt be, a többi közt arról, hogy majdnem minden tévé- és rádiócsatorna fogható digitális földfelszíni sugárzással.

Forrás: mtva.hu

Az Antenna Hungária 2013 végén kezdett a Hbb TV szabvány tesztelésébe. A Hbb TV (Hybrid Broadcast Broadband TV) egyszerre ipari szabvány és új kezdeményezés is, azzal a céllal, hogy a hibrid digitális TV-ben összehangolja a televíziós, szélessávú és IPTV-s tartalmakat a végfelhasználó legnagyobb örömére, egyetlen felhasználói felület segítségével, az internetre csatlakoztatható TV-ken és set-top-boxokon keresztül.



Ezt olvasta már?

Indul az M5 teszt sugárzása

Hozzászólások

comments powered by Disqus