SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Új film: moziban vagy otthon?

Dátum: 2013-07-02 09:00:00   |  nagyvilág
A Sony és a Disney új módszerrel próbálja visszaszorítani az illegális filmletöltéseket, vagy legalábbis feltérképezni, mi lehet ezeknek a fő oka.

Egyeseket a magas jegyárak, másokat a lustaság, és az otthoni mozizás élménye jelentette plusz tart vissza a moziba járástól. A Sony és a Disney úgy gondolta, most ezen nézők számára is alternatívát kínál új filmje vetítésekor, és így megpróbálja elkerüli az illegális letöltések további növekedését.
 
A Wall Street Journal számolt be róla, hogy a Django, a Rontó Ralph és a Merida, a bátor című filmek Dél-Koreában a moziba kerüléssel egy időben on-demand is elérhetőek a nézők számára. A kísérlet egyelőre csak az illegális letöltésektől hemzsegő ázsiai piacon működik, és következő célpontként az Egyesült Államokat és Egyesült Királyságot szemelte ki a két nagyvállalat.
 
Míg nézői szemszögből mindenképpen csodálatos, hogy nem kell 4 hónapot várni, míg egy aktuális mozislágert az otthonában is élvezhet az ember, a mozik ennek természetesen nem örülnek ennyire. A multiplexek készek akár bojkottálni is a nagy kasszasikerek vetítését, ha valaki beleköp a levesükbe.



Hozzászólások

comments powered by Disqus