SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Új SAT>IP Szövetség

Dátum: 2015-04-16 15:36:37   |  érdekes
Szerző: doga
A 2015-ös Las Vegas-i NAB szakvásáron hat vezető műhold-üzemeltető és -gyártó hivatalosan is bejelentette a SAT>IP Szövetség megalapítását. A tavaly kezdeményezett szövetség létrejöttével számos új hardver- és szoftverfejlesztés előtt nyílik meg az út.

A kezdeményezés célja az eredetileg az Astra által kifejlesztett SAT>IP technológia számára kompatibilis eszközök és programok készítése. A hivatalosan a napokban bejelentett SAT>IP Szövetségben az SES, a Hispasat, a Panasonic, a Nagra, az ALi Corporation és a MaxLinear vesz részt.

A megállapodás értelmében a SAT>IP eszközeit használó hálózatok a műholdas jeleket a vétel során egy szerver közbeiktatásával a hálózat minden vevőkészüléke számára kompatibilis IP-jelekké alakíthatják, és különböző végfelhasználói eszközökre (pl. okostelefonokra, táblagépekre) küldhetik. Ezzel a SAT>IP magas minőségű tartalomszolgáltatást képes biztosítani egy meglévő otthoni hálózatra vagy vezeték nélküli rendszerre kötött bármely képernyős eszközön. A SAT>IP jelenleg egy európai szabvány (CENELEC EN50585), amely kompatibilis a műholdas és kábelhálózatokkal egyaránt.

A SAT>IP Szövetséget hamarosan nonprofit szervezetként fogják bejegyezni Luxemburgban, és a jövőben a SAT>IP technológia irányítása és a szövetségben résztvevő munkacsoportok tevékenységének összehangolása lesz a feladata.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Astra SES 

Hozzászólások

comments powered by Disqus