SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Új tartalmakkal gazdagodott a HOT BIRD 4K1

Dátum: 2015-06-19 14:37:26   |  nagyvilág
Szerző: doga
A Eutelsat Hot Bird műholdról elérhető, UHD felbontásban sugárzó HOT BIRD 4K1 csatornán június közepétől már láthatók az SPI és az Anixe televízió demo-műsorai.

A Eutelsat Communications folytatja „HOT BIRD 4K1” nevű műholdas szolgáltatásának fejlesztését: az SPI International és az Anixe HD Televízió exkluzív, Ultra HD felbontású tartalmai már láthatók a Eutelsat keleti 13 fokos pozíciójára állított parabolaantennákkal és UHD vevőkészülékekkel. A lélegzetelállítóan élethű, 4K-s felbontású műsorfolyamot egész Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában szabadon, kódolatlanul lehet fogni a HEVC szabványt kezelni képes dekóderekkel és UHD televíziókkal.

Az SPI International előzetes kedvcsináló tartalmakat nyújt a szeptemberben induló „4K FunBox UHD” csatornához – natív UHD felbontásban. A 4K FunBox UHD-val az SPI International a nemzetközi kábeltelevíziós és IP-hálózatokat üzemeltető szolgáltatókat, valamint a közvetlen műholdas vétellel rendelkező európai háztartásokat kívánja megcélozni.

Az Anixe HD a „HOT BIRD 4K1”-en negyedórás, exkluzív UHD-felvételeket tartalmazó videóblokkokkal jelentkezik, amelyekben életstílus- és dokumentummagazinok, főzőshow, mozimagazin, valamint látványos, UHD-kamerákkal rögzített külső felvételek láthatók.

„A 4K FunBox UHD teljesen új látványvilágot nyújt a nézőknek, akik minden eddiginél részletesebb képet, a gyors mozgások tökéletes reprodukálását, egyedülálló kontrasztdinamikát és még tökéletesebb színmélységet élvezhetnek a képernyőn”, nyilatkozta Berk Uziyel, a Filmbox International Ltd. ügyvezető igazgatója a eutelsat.com-nak. „A vadvilág életéről szóló dokumentumfilmek mellett látványos felvételeket mutatunk be San Francisco gyönyörű városképéről, lélegzetelállító természeti jeleneteket sugárzunk, valamint bepillantást engedünk az ázsiai metropoliszok éjszakai életébe. Terveink között szerepel továbbá népszerű sportesemények és musicalek 4K-s felbontású közvetítése is”, tette hozzá az igazgató.

A „HOT BIRD 4K1” 2014 májusában kezdte meg működését, mint Európa első, HEVC (High Efficiency Video Encoding) kódolású, UHD tartalmakat közvetítő demo-csatornája. Az arra alkalmas készülékeken másodpercenként 50 kép jelenik meg 10 bites színmélységben, és a Full-HD felbontásnál négyszer részletgadagabb, 4K-s UHD felbontásban. A HOT BIRD 4K1 részletes vételi paraméterei:

  • keleti 13 fokos pozíció
  • 11.296MHz-es frekvencia
  • vízszintes polarizáció
  • 27500-as szimbólumarány
  • DVB-S2, 8PSK, FEC 3/4
  • HEVC

Doga

Forrás: www.eutelsat.com



Címkék: Eutelsat Hot Bird 4K UHD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus