SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Új tulajdonosnál a Conax

Dátum: 2014-03-26 20:23:36   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A Kudelski Group már alá is írta a megállapodást a Telenor Broadcast Holding AS-szel a Conax AS megvásárlására.

A vásárlási tranzakció várhatóan 10 napon belül lezajlik. A Conaxért fizetett összeg megközelítőleg 200 millió svájci frank, ami164 millió eurónak felel meg.

A Conax székhelye Oslóban van, és közel 380 partnert szolgál ki világszerte, ami egyet jelent 140 millió előfizetéses TV-felhasználóval több mint 85 országban. A Conax rendkívül széleskörű termékskálával rendelkezik, a hagyományos műsorszórást szolgáló eszközöktől kezdve a komplett megoldásokat nyújtó többképernyős TV-s műsorterjesztésig.

“A Conax működése rendkívül sikeres a nemzetközi növekedés és magas profitabilitás terén.” – kommentálta az üzletet Patrik Hofbauer a Telenor Broadcast ügyvezetője.

“Azonban, ahogy a verseny egyre nő és új technológiák jelennek meg, globális szintű siker és a piaci részesedés növelése lesznek a siker fő meghatározói. A Conax támogatásához és a jövőbeni növekedés lehetőségének biztosításához a legjobb lehetőség a Conax számára az új tulajdonos, Kudelski Group, az iparon belüli vezető digitális biztonsági szereplő.” – tette hozzá Hofbauer.



Hozzászólások

comments powered by Disqus