SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Júliusban indul az M4 sportcsatorna

Dátum: 2015-05-14 20:20:01   |  hazai
Szerző: dorka
Az új csatornák indulásáról, valamint a közszolgálati televíziók nézettségégnek növekedéséről beszélt Szabó László Zsolt, az MTVA vezérgizgatója a Media Hungary konferencián.

A tavaszi átszervezés óta nőtt a közszolgálati televíziók nézettsége, a 15 és 59 éves kor közöttiek körében az átlagnál is nagyobb mértékben - mondta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója kedden, a siófoki Media Hungary konferencián.

Szabó László Zsolt közölte: a változást a tematikus csatornák terjedése és a régió közszolgálati televízióinak jó tapasztalata, ezen belük az M2 gyerekcsatorna sikerei, valamint az M1 megújításának igénye vezette. Miközben a közszolgálati aktuális csatorna európai szinten is jónak mondható eredményt ért el, a nézők rátaláltak a Duna TV-n azokra a tartalmakra, amelyeket a korábbi főadón néztek - tette hozzá. 
    
Szólt arról is: júliusban sportcsatornával, a következő esztendőben pedig két újabb adóval gyarapodik a hazai közszolgálati televíziókínálat.
    
A vezérigazgató arról beszélt, hogy az M4 elsősorban a magyar sportra fókuszál, főleg az 5 látvány- és a 16 kiemelt sportágra figyelve, de a programba kerülnek majd az utánpótlás-neveléssel és a szabadidővel kapcsolatos témák is. Elmondta, hogy a július 18-én induló csatorna napi 10 órányi élő adást kínál majd. 

Forrás: MTVA



Ezt olvasta már?

A VB-n is szigorít a FIFA

Hozzászólások

comments powered by Disqus