SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Komoly leépítésekre kényszerülhet az Intel

Dátum: 2016-04-19 13:18:30   |  nagyvilág
Szerző: doga
A PC-piac nehéz helyzetben van, és nem látszik a fény az alagút végén. A konszern akár több ezer dolgozót is elbocsáthat.

A The Oregonian amerikai napilap online kiadása szellőztette meg – több forrásra hivatkozva – azt az információt, hogy az Intel az év végéig több ezer embert is elküldhet. A tervezett intézkedés minden telephelyet, kirendeltséget és területet érinteni fog. A bizalmas információk forrása alighanem a gyártó legnagyobb létesítménye, amely Oregon államban található, és amely több mint 19 500 embert foglalkoztat. Ezzel az óriáscég a szövetségi állam legnagyobb magán munkaadójának számít. Tavaly nyáron az Intel öt százalékkal növelte az oregoni Hillsboro mellett lévő egységében dolgozók számát, hogy így biztosítsa a szükséges munkaerőt az újonnan létrehozott D1X nevű kutatóközpont működtetéséhez.

A társaság tavaly év végén világszerte 107 000 személyt foglalkoztatott, azonban jelenleg komoly átszervezések zajlanak, amelyek leginkább arra vezethetők vissza, hogy a PC-piac nehéz helyzetben van. Az Intel bevételeinek hatvan százaléka származik erről a területről. A leépítés bizonyos területeken akár több tíz százalékos is lehet, és globálisan összesen több ezer embert érinthet majd. Az átszervezés már a közeljövőben, az idei első negyedév üzleti számainak nyilvánosságra hozatala után elkezdődhet. A vállalat eddig nem kommentálta a kiszivárgott hírt.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Intel PC 

Ezt olvasta már?

Drágulnak a PC-k

Hozzászólások

comments powered by Disqus