SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Közel 70% a digitális TV-előfizetések aránya

Dátum: 2015-06-03 17:55:31   |  hazai
Szerző: dorka
Egyre népszerűbbek a digitális szolgáltatások. 1 176 ezerről 1 184 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők számaa. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 902 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 111 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A megközelítőleg 4,1 millió magyarországi háztartásban több mint 3,4 millió előfizetéses televíziós szolgáltatást vesznek igénybe. A fennmaradó közel 700 ezer háztartás többségében a tető- vagy szobaantennával fogható digitális földfelszíni sugárzású adásokat nézik.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-Telecom Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., Parisat Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.) 2015. április végén 3,145 millió előfizetést tartottak nyilván.

Áprilisban a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 69,9 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül áprilisban 1 176 ezerről 1 184 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 902 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 111 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 37,6 százalékra emelkedett a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 32,2 százalék áprilisban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya csökkent, ebben a hónapban 30,1 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,9 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 25,1 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 24,3 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 89 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma áprilisban 2 132 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző havi 950 ezerről 948 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,7 százalék, második helyen a Telekom áll 23,1 százalékkal, ezt követi a DIGI 21,7 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 30,4 százalék, majd a Telekom következik 29,7 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése 27,3 százalék. Április végén, a MinDig TV Extra részesedése 10,8 százalék.

Forrás: nmhh.huHozzászólások

comments powered by Disqus