SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Legyen-e „menekülttévé” Németországban?

Dátum: 2015-11-23 11:13:08   |  érdekes
Szerző: doga
A digitalfernsehen.de honlap felmérése szerint a megkérdezettek többsége nemmel válaszolt a kérdésre.

Miközben változatlanul naponta több ezer bevándorló érkezik Németországba, Bajorország vezető kormánypártja, a CSU azt javasolta a két közszolgálati országos televízió-társaságnak, az ARD-nek és a ZDF-nek, hogy fontolják meg egy olyan csatorna indítását, amely kifejezetten a menekültek számára közvetítene a német értékeket és kultúrát bemutató műsorokat.

A lépésre az országban egyre nagyobb számban jelenlévő migránsok integrációjának megkönnyítése érdekében lenne szükség, hangsúlyozták a bajor Keresztényszociális Unió részéről. Az ARD és a ZDF azonban elutasítóan reagált a javaslatra, és a digitalfernsehen.de honlap felmérésében résztvevő olvasók többsége sem értett vele egyet.

A DF látogatóinak 35,8%-a szerint a CSU javaslata túlzás, hisz a közszolgálati televíziók és rádiók már így is elegendő figyelmet szentelnek a menekültekre. Ez az olvasói csoport egyetért az ARD és a ZDF érvelésével, amely szerint a migránsok mind az interneten, mind a rádióban és a televízióban bőségesen találhatnak számukra hasznos, és a társadalmi beilleszkedésüket segítő műsorokat.

Az olvasók 24%-a szerint egy kifejezetten a menekülteknek szóló tévécsatorna beindítása már csak azért is fölösleges, mivel a potenciális célcsoport nem rendelkezik televízióval, amivel nézhetnék az adásokat.

A megkérdezettek 26%-a viszont nagy segítőkészségről tett tanúbizonyságot, amikor elfogadható ötletnek tartotta a CSU javaslatát – 15,4%-uk viszont kétségesnek tartja egy ilyen televízió hatékonyságát, 3,7%-uk pedig a digitális kínálaton belül megvalósított speciális műsorsávok kialakítását szorgalmazza. A felmérésben résztvevők mindössze 6,9%-a támogatta fenntartás nélkül a bajor javaslatot.

A DF közvélemény-kutatásában 868-an vettek részt, a megkérdezettek 17,7%-a nem kívánt élni véleménynyilvánítási lehetőségével.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: ARD ZDF 

Hozzászólások

comments powered by Disqus