SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Majdnem 300 millióval támogatta a helyi tévéket és rádiókat a Médiatanács

Dátum: 2014-12-04 20:49:35   |  hazai
Szerző: dorka
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 21 helyi hír- és magazinműsor egy éven át tartó támogatásáról, illetve 31 közösségi médiaszolgáltató működési és üzemeltetési költségeihez való, szintén egy éven át tartó hozzájárulásokról döntött legutóbbi, hétfői ülésén.

A Médiatanács a helyi és körzeti tévéknek állandó műsorainak éves támogatását célzó idei pályázatának harmadik fordulójában ezúttal hét helyi hírműsor 67,5 millió forint értékben, nyolc közéleti magazin 23,2 millió forint értékben és hat kulturális magazin 11,6 millió forint értékben jut 12 havi költségtérítéshez. Támogatott műsor lett a bajai, az érdi, a győri, a kiskunhalasi, a pécsi, a szekszárdi és a szentendrei központú televízió hírműsora; a derecskei, a dunaharaszti, a gödöllői, a jászberényi, a kőszegi, a putnoki, a miskolci és a püspökladányi helyi televízió közéleti magazinja; valamint a budai Hegyvidék televízió, a budapesti hatoscsatorna, a gyöngyösi, a mezőtúri, az ózdi és a szigetszentmiklósi tévé kulturális magazinja.

A Médiatanács döntött a közösségi médiaszolgáltatók jövő évi fenntartási költségeinek támogatására kiírt első forduló pályázatairól: húsz közösségi televízió 133,7 millió forint, tíz közösségi rádió 52,9 millió forint és egy kisközösségi rádió 4,8 millió forint támogatásban részesül. A sikeres fővárosi televíziós pályázók között található a budapesti City TV, a „hatoscsatorna”, a Hegyvidék és a Rákosmente TV; a vidéki televíziók közül a bólyi, az esztergomi, az érdi, a füzesbonyi, a mórahalmi, a pomázi, a soltvadkerti, a szarvasi, a szekszárdi, a szentesi, a szentgáli, a tahitótfalui, a tatabányai, a tótvázsonyi, a túrkevei és a vecsési székhelyű televízió jutott pénzügyi forráshoz. A rádiók között Budapesten a 90.9 Jazzy Rádió, az Inforádió, a Klasszik Rádió és a Lánchíd Rádió, vidéken a sárréti rádió, a Szent István Rádió és a Magyar Katolikus Rádió több körzete, valamint kisközösségiként a törökszentmiklósi rádió nyert támogatást a pályázaton.

Tovább szól a Tilos és az FM4; 14 helyi, körzeti tévé haladékot kapott a digitális átállásig

A testület emellett ideiglenes hatósági szerződések megkötéséről is határozott a rádiók és földfelszíni sugárzású televíziók javára.
Ezúttal 14 szolgáltató médiaszolgáltatási szerződése jár le idén december 31-i határidővel, de azokat 2017. december 31-ére módosítják, hogy a szolgáltatás folytonosságát biztosítsák a helyi és körzeti televíziók esetében a digitális átállásuk törvényben megszabott határidő bekövetkeztéig. Ennek értelmében a Médiatanács ideiglenes hatósági szerződést köt a ceglédi, a hajdúszoboszlói, a hódmezővásárhelyi, a kalocsai, a keszthelyi, a kiskunhalasi, a mohácsi, a paksi, a pápai, a salgótarjáni, a szegedi, a székesfehérvári, a szombathelyi és a tapolcai televízióval.

2015. március 6-ig a Médiatanács meghosszabbította a Tilos Rádió médiaszolgáltatójával kötött hatósági szerződést és 2015. március 5-ig az FM 4 Rádió hálózatát üzemeltető vállalkozással kötött hatósági szerződést megszakítás nélkül a használt frekvenciára szóló új pályáztatási eljárás lezárásáig.
Mindkét döntéstípus esetében a Médiatanács a rádiókkal és televíziókkal törvényben adható maximum időtartamra köt szerződést.

Forrás: nmhh.hu
 Hozzászólások

comments powered by Disqus