SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Március közepétől megújulnak a közszolgálati tv-csatornák

Dátum: 2015-02-23 18:20:24   |  hazai
Szerző: dorka
Március közepétől a Duna Televízió lesz a nemzeti főadó, az M1 pedig a napi aktuális hírcsatorna. Az M2 csatorna este 8 óra utáni sávjában létrejön a Petőfi Televízió, amely a 16-35 év közötti korosztálynak szóló műsorokat sugároz majd.

A júliusban induló M4 Sport csatorna fontos feladata a 16 kiemelt magyar sportág életének, illetve nemzetközi sporteseményeknek a bemutatása, versenyeik közvetítése.

Az M1 március közepétől folyamatos hírszolgáltatást biztosít, továbbá hírháttér- és magazinműsorokat sugároz. Az alkotók számára a minta a tematikában a BBC, a brit közszolgálati aktuális csatorna, míg a napi adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezete. A csatorna éjszakai adásának zárásaként egy új, angol nyelvű híradó jelentkezik majd.

Az M1 műsorszerkezete naponta öt, stúdióból közvetített élő műsorblokk (Ma reggel, Ma délelőtt, Ma délután, Ma este, Ma éjjel) sugárzására épül, amelyet egy-egy műsorvezető vezet, és amelyet a stúdióból vagy más helyszínről politikai, gazdasági, kulturális szakmai beszélgetések mellett híradók, magazinok és élő kapcsolások egészítenek ki az ország különböző pontjairól és a világ más részeiről.
A Duna Televízió a továbbiakban nemzeti főadóként működik, és a hazai nézők mellett az egész Kárpát-medence magyarságának nyújt teljes, közszolgálati, kulturális és szórakoztató tartalmat.

Forrás: mtva.hu



Címkék: közszolgálati petőfi m1 m2 duna m4 

Hozzászólások

comments powered by Disqus