SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Mától HD-ra vált a TV2

Dátum: 2012-10-12 15:06:36   |  hazai
Szerző: postatib
A HD-ra való átállást a csatorna, a The Voice tehetségkutató első adására időzítette. Mától a legtöbb TV2-s műsor HD-minőségben élvezhető, igaz egyelőre csak a UPC HD-csomagjainak előfizetői számára.

 

Mától nagy felbontásban is elérhetővé TV2 adása. A UPC bejelentése szerint először nála nézhető a magasabb minőségű adás, rögtön az indulástól számítva. A TV2 HD a UPC kábeles kínálatában a 30-as programhelyen van, a HD adásokat is tartalmazó digitális kábeltévés szolgáltatáscsomagok (mediabox HD, HD DVR vagy mediacard HD opciók) előfizetői számára. A TV2 HD-vel együtt a UPC szolgáltatásán így már összesen 13 HD adás érhető el 
 
 
A TV2 a jövőben fokozatosan egyre több HD adás sugárzását tervezi, saját műsorait pedig fokozatosan eleve ebben a formátumban rögzíti vagy közvetíti élőben. Az első példa a ma este induló The Voice tehetségkutató közvetítése lesz, amelynek infrastruktúráját már az első pillanattól HD minőségre tervezte a csatorna.
 
A HD sugárzás bevezetésére lassan szánta rá magát a TV2, a 16:9-es képformátum például már tavaly ősz óta elérhető. A technológiai átállásban még így is megelőzte a piacvezető RTL Klubot, amely továbbra is csak hagyományos formátumban közvetít és egyelőre nem is utalt közelgő technológiaváltásra.
 
A TV2 csoport három hét múlva tovább bővíti a HD-csatornák számát, a SuperTV2 HD felbontású változata november 2-től lesz elérhető, és ettől az időponttól fogva egyébként minden műsor nagy felbontású lesz a TV2 prémiumcsatornáján.

 

 Forrás: hwsw.hu


Címkék: TV2 HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus