SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Megérkezett az SES-9 jelű műhold a Cape Canaveral-i kilövőállomásra

Dátum: 2015-12-22 16:44:01   |  érdekes
Szerző: doga
Minden készen áll a január közepére tervezett fellövéshez, amelyet követően az SES-9 bővített kapacitása megoldást kínál majd a minőségi videó-tartalmat igénylő nemzetközi piacok számára.

Az SES S.A műholdja, az SES-9 épségben megérkezett a floridai Cape Canaveral-i kilövőállomásra. A műholdat a következő hetekben előkészítik a 2016. január közepére tervezett kilövésre, melyet a SpaceX új fejlesztésű, Falcon 9 típusú hordozórakétájával állítanak majd földkörüli pályára.

Az SES-9 a keleti 108,2 fokon fog üzemelni, a pozícióban helyettesítést és kapacitásbővítést kínálva az ázsiai piacokat ellátó televíziós műsorszóráshoz, amely már jelenleg is több mint 22 millió háztartást szolgál ki minőségi szolgáltatásokkal. Az új műhold az SES-7-tel megegyező pozícióból növeli az SES globális videó-kapacitását az olyan gyorsan növekvő ázsiai piacok ellátásához, mint Indonézia és a Fülöp-szigetek.

A műhold emellett megbízható adatkapcsolatot teremt majd az ázsiai lakossági és üzleti felhasználók számára, valamint kapacitást kínál a növekvő mobil kommunikációs igények kiszolgálásához az Indiai-óceán térségében.

A 12,7 kilowatt kapacitású és 57 nagyteljesítményű Ku-sávú transzponderrel (mely 81x36 MHz-es transzpondernek felel meg) rendelkező SES-9 műholdat a Boeing Satellite Systems vállalat építette, melyet úgy terveztek, hogy mintegy 15 évig szolgáljon a geoszinkron pályán.

Az SES-9 műhold egy olyan kémiai, duplapropelleres rakétamotort használ majd, amely lehetővé teszi, hogy 24 órán belül pontosan pályára álljon. Ezután elektromos meghajtás segítségével kering majd az Egyenlítő fölött 36 000 kilométerre lévő végleges pályáján. Később elektromos meghajtás segítségével fogja tudni korrigálni a helyzetét.

„Az SES-9 jelű műhold pályára állításával jelentősen bővül az újgenerációs adat- és mobilitási applikációk lefedettsége az ázsiai és Csendes-óceáni térségben. Az SES-9 vállalatunk első olyan műholdja, amely a legújabb technológiák egyikét, az elektromos meghajtást használja, ezáltal csökkentve a műhold üzembetartásának költségeit” – mondta Martin Halliwell, a SES műszaki igazgatója.

Doga

Forrás: SES



Címkék: SES Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus