SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Megnyílt a 2015-ös IFA

Dátum: 2015-09-04 16:47:53   |  nagyvilág
Szerző: doga
Pénteken megnyitotta kapuit Berlinben az idei Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállítás, az IFA.

A pénteki hivatalos megnyitót követően a nagyközönség szerdáig láthatja a világ egyik vezető szórakoztatóelektronikai kiállítás újdonságait. A rendezvényen mintegy 1645 kiállító mutatja be legújabb termékeit, köztük UHD-televízióikat, háztartási eszközöket, okostelefonokat és okosórákat. Az IFA a Las Vegas-i CES mellett a szórakoztatóelektronikai ágazat egyik legfontosabb találkozóhelye, amely évről évre mintegy 240.000 látogatót vonz a híres berlini tévétorony alatt kialakított vásárterületre. Az idei IFA középpontjában a hálózatba kötött háztartási eszközök, az egyre nagyobb képernyős és egyre nagyobb felbontású televíziók, valamint az úgynevezett viselhető okoseszközök állnak.

Ultra HD és 4K

Az idei IFA televíziós trendjének a nagyképernyős, Ultra-HD felbontású és természetesen okostulajdonságokkal felvértezett, többnyire hajlított képernyőjű modellek felelnek meg. A vártnál mégis kevesebb figyelemre számíthatnak, ugyanis az új okostelefonok és a kis, viselhető mobileszközök ellopták előlük a show-t. Ezzel együtt is az egyre vékonyabb és nagyobb televíziók még mindig a szórakoztatóelektronikai iparág legfeltűnőbb termékei közé tartoznak, amelyeken minden eddiginél látványosabb képminőségben lehet élvezni például a szintén újdonságnak számító UHD-Blu-ray-lejátszók tartalmait.

Többhelyiséges streaming

Az audio-szegmens legújabb trendje az idei IFÁ-n az úgynevezett Multiroom, azaz többhelyiséges hangtovábbítási lehetőség biztosítása. A piacvezető Sonos mellett olyan híres világmárkák, mint a Raumfeld vagy a Denon is érdekes koncepciók sorával állt elő, amelyek nemcsak egyszerűen zenelejátszást tesznek lehetővé, hanem az okostelefonon, táblagépen, számítógépen, médiaszerveren vagy internetes stream-szolgáltatások révén tárolt és közvetített médiatartalmak továbbítását is biztosítják a lakás különböző helyiségeibe. A nappaliban bekapcsolt televízión például foci megy, és a műsor kísérőhangját a dolgozószobában is lehet hallgatni – miközben a konyhában szól a rádió, a gyerekek pedig az internetről streamelik kedvenc számaikat.

DAB+ digitális rádió

2011-es indulása óta a DAB+ is elengedhetetlen része az IFA fénypontjainak. A rendezvény ideje alatt élőben hallgatható DAB+ rádiókon az IFA Rádió műsora, míg a digitális rádiós műsorszórásban érdekelt szereplők a Digitalradiotag, azaz Digitális Rádiós Nap nevű különrendezvényen oszthatják meg egymással és az érdeklődő közönséggel tapasztalataikat. A gyártók pedig egyre vonzóbb, sokszor internetes képességekkel is felvértezett, úgynevezett hibrid vevőkészülékeikkel vonzzák a rádiózás szerelmeseit.

Középpontban az okosotthon – a Smart Home

Az idei IFA egyik legjelentősebb trendtémájává nőtte ki magát az intelligens otthon témaköre. Jelenleg egyre több piaci szereplő áll elő újabb és újabb megoldásokkal, amelyek a háztartási eszközöket internetes képességekkel ruházzák fel, minden eddiginél sokszínűbb lehetőséget adva a hűtőgépeknek, mosógépeknek és egyéb berendezéseknek.

Okostelefonok és viselhető eszközök

Az okostelefonos szegmens kötelező éves generációváltása mellett idén egyre hangsúlyosabb szerepet követelnek maguknak a viselhető eszközök és okosórák. A Samsung, a Huawei, az LG, a Lenovo és az Asus egymással versengve mutatják be legújabb modelljeiket. A viselhető eszközök készülékkategóriája a kiállítás legérdekesebb trendje lett, és piaci megfigyelők szerint fényes jövő áll előtte.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: IFA 

Hozzászólások

comments powered by Disqus