SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Mire számítson az, akinek az Ultra HD túl drága?

Dátum: 2013-03-09 20:31:45   |  érdekes
A TV jövője. Tudjuk, hogy az ultra HD felbontás megállíthatatlanul dübörög felénk, és azt is, hogy megfizethetetlenül drága. Mi jöhet még?

A 3D TV halott?


Ismét itt ez a kérdés, amelyre lehetetlen válaszolni, az igenek és nemek képviselői is erős TVipari szereplők, gyártók. Abban talán mindenki egyetért, hogy a nappalikba bejutni a szemüvegnéküli 3D-vel igazán esélyes, a Philips például a 2013-as CES-en erre mutatott megoldást.
 
 
Samsung Smart Evolution Kit – eszik vagy isszák?
 
A modern tévék már a felhasználói felületekről szólnak, nem a hardverről, a Samsung pedig úgy döntött, bővíthetővé teszi készülékeit. Az Evolition csomag, amely március hónaptól elérhető, arra képes, hogy egy már megvásárolt Samsung okosTV-ből a legmodernebb és legjobb tudást hozza ki. És nem csak a szoftverről van szó, a Samsung hardveres fejlesztéseket is ígér, pl. extra CPU-t és memóriát, valamint a legújabb okostévés interfészt. A fejleszthető okostévé kevesebb kidobott készüléket jelenthet, de nem valószínű, hogy a Samsung célja a környezetvédelem a csomaggal.
 
Kell nekem twin TV-tuner?
 
A set top-boxok veszítenek a jelentőségükből, ha megjelenik idén a Panasonic twin TV-tunerrel felszerelt HD TV szériája. LED TV és plazma TV is boltokba kerül majd ebben a szériában, és a twin TV-tuner lehetővé teszi majd, hogy egy csatornát nézzünk, miközben egy másikat rögzítünk egy külső, USB-vel csatlakoztatott merevlemezre. A kép a képben nézetre is lehetőséget ad, azaz két csatorna párhuzamos megtekintésére. Az sem elhanyagolható előny, hogy egy teljes tuner képes magát egy másik Viera TV-hez csatlakoztatni, kipróbált és tesztelt DLNA segítségével, mi pedig egyszerűen kiválasztunk egy TV-t az emeleten, mint forrás, és csatlakozunk hozzá. Ez jól jöhet, ha például az alagsorban valami zavarja a vételt.
 
 
Vásároljak Lézer TV-t?
 
Lézerfény használata abból a célból, hogy fényesebb képet kapjunk, éppen az, amit az LG HECTO Laser TV-i tesznek. Azon hogy, ez igazából előrelépés-e TV-iparban, még vitatkoznak a nagyok. Az LG 100 hüvelykes TV-je nem vastagabb, mint néhány bankkártya, de a valóságban ez egy ultra rövid vetítési távolságú projektor, nem egy TV, maga a HECTO egység egy kis fekete doboz, amely mindössze 56 cm-re helyezkedik el a faltól.
 
 
Mi a Water TV?
 
A te otthonodban a víz HD Ready? A lézerrel ellentétben a víz, mint képernyő-technológia egy vadonatúj gondolat. Az ötlet januárban debütált a CES-en, egy orosz társaság, a Displair mutatta be TV-jét, amely vízpermetet használ felületként. A lézerTV-nél említett dobozhoz hasonló méretű egység az alapja a technológiának, amelyben a levegő és a fény, valamint egy vízcseppes réteg alkot virtuális képernyőt, amely nagyfelbontású képek és interaktív funkciók megvalósítására is alkalmas.

 



Címkék: Full HD HD UHD Ultra HD LG Panasonic  

Hozzászólások

comments powered by Disqus