SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Nem kínál majd letöltési funkciót a Netflix

Dátum: 2015-09-08 15:34:25   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az amerikai konszern megerősítette, hogy nem változtat a bevált koncepcióján.

Neil Hunt, a Netflix termékekért felelős vezetője a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) elmondta, hogy nem tervezik a letöltési funkció bevezetését, ugyanis a számukra ez kevéssé vonzó. A cég azért ismertette az álláspontját, mert az elmúlt időszakban számos kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy tervezi-e ilyen funkció bevezetését vagy sem. 

Hunt úgy vélte, hogy a letöltési lehetőség sokkal bonyolultabbá teszi az emberek életét. Többek között, ha valaki le akar tölteni egy adást, akkor arra is kell gondolnia, hogy elég tárhely álljon a rendelkezésére. De figyelemmel fogják kísérni a fejlődési folyamatokat és nem zárta ki végleg a letöltési funkció integrálását a rendszerbe. Mint mondta, egy ilyen funkciót viszonylag rövid idő alatt el lehet készíteni.

A kérdés azután merült fel, hogy az Amazon bejelentette, hogy a Prime Video szolgáltatása esetében a jövőben a felhasználók az Android-, illetve iOS-kompatibilis eszközeiken letölthetik és internetkapcsolat nélkül is megnézhetik a filmeket és a televíziós sorozatokat. Hunt szerint azonban az lehet az igazán érdekes megoldás, ha minden helyen, akár a repülőgépeken vagy a vonatokon is lehetővé teszik a streamingadások egyszerű megtekintését. A jövőben az eddiginél is több saját tartalmat készítenének és kínálnának.

Tavaly decemberben Cliff Edwards, a Netflix kommunikációs és technológiai igazgatója arra a felvetésre, hogy vajon a társaság valaha kínál-e majd olyan felvételeket, amelyek internethozzáférés nélkül is elérhetők lesznek, azt válaszolta, hogy ez soha nem fog megtörténni.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Netflix IFA 

Hozzászólások

comments powered by Disqus