SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

NMHH: Fővárosi és vidéki rádiós pályázatokkal kapcsolatban meghozott döntések

Dátum: 2015-12-17 12:05:24   |  hazai
Szerző: doga
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának idei utolsó ülésén döntések születtek néhány budapesti és vidéki rádió indulásáról.

A Médiatanács a Budapest 95,8 MHz körzeti rádiós frekvencia közösségi jellegű hasznosítására kiírt pályázaton az egyedül ajánlatot benyújtó Favorit Masters Kft.-t állapította meg nyertesnek, és a testület megindítja a szerződéskötési eljárást. A pályázó a fővárosban MaRock FM néven kívánja elindítani a rockzenei stílusú rádiót.

A Budapest 88,8 MHz pályázati felhívására beérkező három ajánlat közül egy bizonyult alakilag érvényesnek, amelyet az FM 4 Rádió Szolgáltató Kft. adott be. A Globero Kft. kevesebb pályázati díjat fizetett az előírtnál, az MI Produkció Kft. pedig hiányosan adta be műsortervét, ezért ajánlataik alakilag érvénytelenek. A Médiatanács hozzájárult a Budapest 105,9 MHz pályázati eljárásában nyertes Hang-Adás Kft. kérelméhez, amelyben nevét NG 105,9-ről Karc FM-re kívánja változtatni, rádiós szolgáltatását pedig 2016. februárban kezdheti meg.

A Villány 100,9 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatán az egyedül ajánlatot beadó, a pécsi székhelyű 99,4 Rádió 1-et üzemeltető Mambó Rádió Kft. nyert. A vállalkozás a Pécs 90,6 MHz vételkörzetének bővítéseként használja majd a villányi jogosultságot. A Dömös 104,9 MHz-re és a Vác 94,1 MHz-re kiírt felhívásokra benyújtott ajánlatok alakilag érvényessé váltak a hiánypótlás után. Az Esztergom 97,4 MHz, a Gyál 98,9 MHz, a Pécel 91,7 MHz és a Piliscsaba 104,2 MHz pályázati eljárásaiban a testület további felvilágosítást kér be a pályázati ajánlatok kapcsán.

A helyi kisközösségi rádiós frekvenciák elvi hasznosítására kiírt pályázaton két pályázó nyert. A Mustár Rádiót működtető Kulturális Életért Közhasznú Egyesület nyíregyházi lehetőséget hasznosíthat majd ifjúsági tematikával, a Rádió Szarvast üzemeltető Mediorix Egészségügyi és Szolgáltató Bt. szarvasi jogosultságot vehet igénybe helyi kulturális és közéleti témákra fókuszálva.

Doga

Forrás: www.nmhh.hu



Címkék: NMHH FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus